milaan-piazza-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-duomomilaan-parco-sempionedom-milaan

Flamingo's bij Villa Invernizzi

Achter de Giardini Indro Montanelli en de drukke Corso Venezia die naar het centrum van Milaan leidt, ligt de Via dei Capuccini 3. Je hoort er bijna niets meer van het razende verkeer en de tijd lijkt even stil te staan. Verscholen achter een hoog ijzeren hekwerk ligt het doel van onze bestemming namelijk Villa Invernizzi. Maar we zijn hier niet terecht gekomen vanwege de villa maar om een heel andere reden...

Roze flamingo's†
De reden van ons bezoek aan deze villa, dat overigens niet lang zal duren want de villa zelf is niet te bezoeken, zijn de prachtige flamingo's. Door het hek van de villa kun je namelijk een prachtige kolonie roze flamingo's zien. Wie bedenkt nu dat midden in een wereldstad als Milaan een kolonie flamingo's al vele jaren vredig voortleeft?

Milaan_villa-invernizzi-flamingo

Ridder Invernizzi
De eigenaar van de villa, Ridder Invernizzi, uitvinder van het bekende Italiaanse kaasje Mio, bedacht rond de jaren '70 dat hij flamingo's in zijn tuin wilde hebben. Hij kocht het gebouw dat aan zijn tuin grensde en dat hem beperkte bij het realiseren van zijn droom en liet het afbreken. In het midden van zijn tuin liet hij een grote vijver bouwen en hij liet twee soorten flamingo's importeren, uit Afrika en uit Chili. Waar hij geen rekening mee gehouden had, was het feit dat de vogels zich zo goed thuis voelden in hun nieuwe woonomgeving dat ze zich begonnen voort te planten. Zo gebeurde het dat een deel van de flamingo's jaarlijks aan dierentuinen verkocht moesten worden.

Milaan_villa-invernizzi-flamingo

Prachtig roze
Ieder dag worden de flamingo's gevoerd met een ruime portie garnaaltjes, micro-organismen en vitamines . De garnaaltjes zorgen voor de prachtige roze kleur van hun verenkleed en de vogels zijn dan ook kerngezond. Ze waren de grote passie van Ridder Invernizzi en iedere dag tuurde hij uren naar zijn vogels. Na zijn dood, hij had geen kinderen, liet hij een deel van zijn fortuin na aan zijn flamingo's en werd de stichting Invernizzi opgericht.

Deze stichting zorgt ervoor dat de dieren iedere dag hun rantsoen aan garnalen krijgen en hun bassin wordt keurig onderhouden. Over het feit dat de vogels niet wegvliegen kan gediscussieerd worden want ze zijn gekortwiekt, maar ze worden in ieder geval uitstekend verzorgd. Neem dus even de moeite om deze bijzondere vogels te bekijken midden in het centrum van Milaan. Het kost je niet meer dan een kwartiertje!

Villa Invernizzi
Via dei Capuccini 3, Milaan

Milaan_Villa-Invernizzi-flamingo

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan