milaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-arce-pace

Hoe zeg je in het Italiaans... ?

De jongere generatie in ItaliŽ leert tegenwoordig Engels en Frans op school en in het noorden (Zuid-Tirol) ook Duits, maar het is nog lang niet zo dat je overal in ItaliŽ met deze talen terecht kunt. In de grote steden en in toeristische gebieden wordt in de horeca, in hotels en op campings vaak wel een mondje over de grens gesproken maar bij de bakker en de slager strand je al heel snel met je Engels of Duits. Zelfs in ziekenhuizen of op een EHBO-post wordt zelden Engels, Duits of Frans gesproken.

Veel Italianen spreken niet meer dan een paar woorden Engels. Hoewel dat in Milaan sterk aan het veranderen is en je steeds meer Engels hoort, heeft de redactie van Milaan-Nu speciaal voor de ItaliŽ-reiziger die niet met zijn mond vol tanden wil staan tijdens zijn vakantie een aantal woordenlijsten samengesteld op basis van onze praktijkervaring. Hoe boek je een kamer in een hotel in Milaan of bestel je een gerecht in een restaurant? Lees en leer het in de handige lijstjes van Milaan-Nu!

Tips en bezienswaardigheden

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.