milaan-arce-pacedom-milaanmilaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaan

Culinaire souvenirs en specialiteiten

Als in Milaan bent geweest en hebt gegeten in één van de meer dan 5.000 restaurants die de stad rijk is of je hebt de etalages bekeken van de delicatessenwinkels, wil je vast nog wel thuis nagenieten van al dat heerlijks. De redactie van Milaan-Nu is voor je op zoek gegaan naar de beste delicatessenzaken en enacoteca's (wijnspeciaalzaken) en zet een aantal Milanese specialiteiten voor je op een rijtje en waar je ze kunt eten.

Wist je overigens dat de panettone, het bekende bolvormige Italiaanse kerstbrood, oorspronkelijk uit Milaan komt? En dat ook de ossobuco zijn oorsprong in Milaan vindt? We zullen je er alles over vertellen maar ook over de restaurants waar je deze specialiteiten kunt eten. Natuurlijk kun je deze gerechten niet meenemen in je koffer maar bij "recepten" zullen we je de oorspronkelijke recepten van deze specialiteiten geven, zodat je ze thuis nog eens na kunt maken.

Anders is dat natuurlijk voor pasta's, kazen, dranken en bijvoorbeeld gedroogde funghi porcini, balsamico's of truffelproducten. Wil je hier nog eens even thuis van nagenieten of het thuisfront van laten meegenieten, dan kun je deze producten natuurlijk wel meenemen. Ze zijn allemaal volop verkrijgbaar in Milaan en wij zullen je vertellen waar je de beste kwaliteit kunt vinden. Houdt er overigens wel rekening mee, wanneer je met het vliegtuig bent, dat je natuurlijk niet alles mee mag nemen.

Zorg er dus voor dat je koffer op de heenreis niet helemaal vol is, zodat er wat ruimte overblijft voor al die lekkernijen die Milaan je te bieden heeft!

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.