milaan-parco-sempionemilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-duomo

De weg vragen in het Italiaans

Natuurlijk heb je je navigatiesysteem in de auto of de onvermijdelijke Googlemaps op je smartphone, dus je zou in principe helemaal de weg niet hoeven te vragen in ItaliŽ. Hoe vaak komt het echter niet voor dat het lijkt dat je er al bent maar dat je dan toch steeds om je bestemming lijkt rond te draaien? Dan is vragen soms toch wel heel erg handig....

Wanneer je een Italiaan de weg vraagt, vraag hem dan nooit of het op loopafstand is. In negen van de tien gevallen zal hij namelijk zeggen van niet of je bestemming moet binnen gezichtsbereik liggen. Laat je dus nooit tegenhouden ergens naar toe te wandelen, want vaak is het veel dichterbij dan je denkt.

Milaan_weg-vragen

Het kan ook voorkomen dat wanneer je de weg vraagt, de Italiaan je voorstelt je voor te gaan. Hij gebaart of zegt je dan dat je hem moet volgen. Een situatie die soms wat ongemakkelijk lijkt, maar die heel goed bedoeld is. Sta dan echter weer niet vreemd te kijken als je hem "kwijtraakt", want een auto volgen midden in het centrum van een grote stad met een snelheid van 100 km/u is geen makkie.

Kortom, met onze woordenlijst bij de hand, vind je de juiste weg altijd.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.