dom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomo

De juiste kamer

Natuurlijk kun je, als je in Milaan een hotelkamer of een appartementje wilt boeken voor je verblijf, gebruik maken van de bekende boekingsites. Het is echter vaak wel zo dat je dan meer betaalt dan wanneer je rechtstreeks een accommodatie boekt. Zoek via een boekingsite een hotel naar je keuze en surf dan eens naar de site van de accommodatie, je zult dan zien dat er  meer mogelijkheden zijn en de prijs ligt vaak lager dan op de boekingsite.  

Prijzen
Via het contactformulier of het emailadres kun je dan rustig zelf een kamer of appartement boeken en aangeven wat je wensen zijn. Wel is het vaak zo dat de prijzen per periode erg kunnen verschillen. Zoek voor je verblijf een periode uit dat er geen beurzen, congressen of belangrijke evenementen plaatsvinden in Milaan. Hier kom je gemakkelijk achter door onze agenda voor de desbetreffende periode te controleren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de prijzen voor accomodaties tijdens de meubelbeurs of tijdens één van de modebeurzen verdrievoudigen!

Waar let je op?
Als je een accommodatie in Milaan zoekt, hoef je niet altijd iets in het centrum te zoeken. De geluidsoverlast is er vaak groter, de kamers kleiner en de prijzen hoger. Je kunt rustig voor de rand van de stad een hotel of appartement kiezen waar je 's avonds rustig een hapje kunt gaan eten of een ommetje kunt maken. De voorzieningen zijn overal in Milaan uitstekend en het openbaar vervoer rijdt tot diep in de nacht. Bovendien leer je zo ook het Milaan waar de inwoners wonen en leven beter kennen! Let er echter wel op dat er een metrohalte in de buurt is. De metro brengt je snel naar het centrum van de stad en rijdt gemiddeld om de zeven minuten.

Milaan_hotel

De reservering
Wil je op eigen gelegenheid een accomodatie reserveren in het Italiaans, dan geven we je hieronder een standaardtekst die je kunt gebruiken voor je reservering. Je kunt de tekst, met gebruikmaking van onze woordenlijst, aanvullen of veranderen.

Egregio/a signore, signora,
Vorrei prenotare una(due) camera(e)/appartamento per .... persone dal ...... al ..... con(senza) bagno e con(senza) colazione. Arriveremo alle ore .....
È necessario fare un pagamento anticipato per la prenotazione? 

La ringrazio per la Sua disponibilità e aspetto la Sua conferma.
Cordiali saluti,

(Geachte heer, mevrouw,
Ik zou graag een(twee) kamer(s)/appartement voor .... personen reserveren van .... tot .... met(zonder) badkamer en met(zonder) ontbijt. Wij zullen om .... uur aankomen. 
Is het noodzakelijk een aanbetaling te doen voor de reservering? 

Hartelijk dank en in afwachting van uw bevestiging,
Met vriendelijke groet,)

Veel succes! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.