milaan-arce-pacedom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaan

Corso Como - winkelen en uitgaan

Corso Como is een kleine winkelstraat in Milaan. De straat verbindt Piazza XXV Aprile met Stazione Garibaldi (metrolijn 2) en is slechts 280 meter lang. In deze straat vind je verschillende leuke winkels en restaurants en je kunt er later op de avond goed uitgaan.

Milaan_corso-como

Op het Piazza XXV Aprile bevindt zich in het oude gebouw van Teatro Smeraldo, tegenwoordig één van de grootste vestigingen van Eataly. Eataly is hét eldorado voor de food- en drinkliefhebber. Je vindt er alles wat de hobby-kok maar ook hobby-eter , zou willen aantreffen: verse kazen, exclusieve vleeswaren uit alle windstreken, verse pasta's, wijnen, grappa's, kookbenodigdheden, keukenapparatuur en ga zo maar door. Wanneer je Corso Como inloopt, zul je zien dat dit kleine stukje straat een voetgangerszone is en toch een heuse winkelstraat, met luxueuzere winkels en gezellige terrasjes.

Milaan_Corso_Como

Hoogtepunt in Corso Como is natuurlijk nr. 10! Een wereldwijd begrip eigenlijk. Hier bevindt zich Corso Como 10, een bijzondere, extravagante winkel, bijna warenhuis, met een keur aan artikelen. Er is zelfs een restaurantje. De redactie van Milaan-Nu vindt eigenlijk dat je er gewoon eens moet gaan kijken. Het pand, de winkel, het publiek, de artikelen, eigenlijk is alles té bijzonder om zo maar te beschrijven. Doe het gewoon!

Milaan_corso-como-10

Overigens kun je Corso Como het beste combineren met een bezoekje aan Piazza Gae Aulenti, dat vlakbij ligt. Daar kun je dan meteen de metro nemen naar je volgende bestemming in Milaan (Stazione Garibaldi metrolijn 2).

Milaan_Corso-como-piazza

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.