milaan-parco-sempionemilaan-arce-pacemilaan-duomodom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomo

Corso di Porta Ticinese en de Navigli

Als je in Milaan de Via Torino uitloopt kom je bij de Corso di Porta Ticinese en daarna in de wijk Navigli. Deze winkelstraat huisvest talloze bijzondere en unieke boetiekjes en winkeltjes en die geven een heel ander beeld van de stad.

Milaan_Corso-Di-Porta-Ticinese

Hoe meer je richting Navigli loopt, hoe meer een vintage-sfeer gaat overheersen. Je vindt in de wijk Navigli winkels met spullen en kleding uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw, maar ook militaire kleding en punkartikelen, grammofoonplatenwinkels en stripboekenwinkeltjes. Uiteraard ontbreken in deze setting niet de bijpassende horecagelegenheden als sapbarretjes, fusionrestaurants, veganistische restaurants en nog veel meer toch wat alternatieve horecagelegenheden.

Milaan_navigli

Het is er heerlijk zitten op één van de terrasjes aan het water van één van de kanalen of aan de Darsena. Darsena is de oude "haven" van Milaan en zeer recentelijk gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. Dit gedeelte van Milaan is een bezoekje meer dan waard en je zult versteld staan wat deze buurt op winkelgebied te bieden heeft.

Milaan_navigli

Vergeet niet als je van kunst en antiek houdt dat er iedere laatste zondag van de maand, behalve in juli en augustus, een bijna twee kilometer lange kunst-, antiek- en curiosamarkt, gehouden wordt langs de Naviglio Grande.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.