milaan-piazza-duomomilaan-arce-pacedom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomo

Corso Magenta

Ten westen van het drukke centrum van Milaan, vlakbij de Santa Maria delle Grazie, ligt de Corso Magenta, met zijn chique winkels en historische gebouwen, een van de mooiste straten van Milaan. 

Milaan_Bar_Magenta_corso

Je kunt, als je met de metro (lijn 1) gaat, het beste uitstappen bij metrohalte Cadorna en in zuidwaartse richting lopen. Al snel kom je dan op de Corso Magenta waar je meteen op de hoek met de Via Carducci, de legendarisch "Bar Magenta" ziet liggen. Deze bar is een instituut in Milaan en tevens één van de oudste bars van de stad. Er is geen Milanees die deze meer dan 100 jaar oude bar niet kent. Je kunt er een koffietje drinken maar je kunt er ook lunchen of een aperitiefje drinken. Vooral het liberty interieur van de bar is een cappuccino meer dan waard!

Milaan_Bar_Magenta

De Corso Magenta is een drukke maar heel gezellige winkelstraat waar voor ieder wel wat wils te vinden is. Je zult in deze straat, die veel minder bekend is bij de toeristen, vooral de Milanezen zelf aantreffen. Evenals in de Corso Vercelli, die aansluit op de Corso Magenta, vind je hier alle winkelketens en middelgrote warenhuizen van Milaan, maar ook kleinere winkeltjes en boetieks.

Milaan_bar-magenta-corso

Tuin en wijngaard Leonardo da Vinci
Op nummer 61 staat het Palazzo delle Stelline, ooit een weeshuis voor meisjes en nu een congrescentrum. Op nummer 65, net voorbij de Santa Maria delle Grazie, bevindt zich Casa degli Atellani, het gebouw waar Da Vinci verbleef toen hij aan het Laatste Avondmaal werkte. Hier is nu een chique boekhandel, Libreria degli Atellani, gevestigd.

TIP: In de privétuin van het Casa degli Atellani is sinds kort La Vigna di Leonardo, de wijngaard van Leonardo, te bezoeken. In de tijd van Da Vinci zag het gebied rondom de Santa Maria delle Grazie er heel anders uit. Waar nu de Corso Magenta loopt zag je ooit alleen maar groen en wijngaarden. Dit was het jachtgebied van Ludovico il Moro (Ludocico Sforza), in die tijd de baas van Milaan en een belangrijke opdrachtgever van Da Vinci.

(foto's Albert van den Boomen)

Milaan_vigna-leonardo-tuin-da-vinci

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.