milaan-arce-pacedom-milaanmilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-duomo

Corso Vittorio Emanuele II

De Corso Vittorio Emanuele II is een van de belangrijkste winkelstraten van Milaan, met onder andere de grootste vestiging van het warenhuis Rinascente. Neem hier zeker even een kijkje; vooral de enorme foodafdeling op de bovenste verdieping is indrukwekkend!

Milaan_Rinascente.jpg

De Corso Vittorio Emanuele ligt vlakbij de Dom van Milaan en loopt van Piazza Duomo naar Piazza Babilla, allebei voorzien van een metrohalte. Het is een winkelstraat met voornamelijk kledingzaken en grote belangrijke winkelketens als Bershka, Stradivarius, Zara en Calzedonia zijn er vertegenwoordigd. Naast dit wat goedkopere segment, kan ook de liefhebber van de wat duurdere merken er zijn hart ophalen. Verder vind je in deze straat een Disney-store en er zijn enkele juweliers en parfumerieën gevestigd. Uiteraard hoef je hier ook je aperitiefje of je koffie niet te missen op één van de terrasjes. Kortom hier is voor elk wat wils te vinden!

De Corso Vittorio Emanuele II volgt de route van een oude Romeinse straat, de Corsia dei Servi (slavenlaantje). Deze straat was in 1628 het toneel van broodrellen, die Manzoni beschrijft in zijn beroemde werk I promessi sposi. Nu is het er net zo druk als tijdens die rellen, maar dan met winkelende mensen, druk bellende zakenmensen en winkeliers uit de buurt die even snel een espresso komen drinken, bijvoorbeeld bij Caffè Milani. Op nummer 9 bevindt zich het hoofdkantoor van Inter Milan.

Panzerotti
Een leuk en lekker weetje... in een zijstraatje van de Corso Vittorio Emanuele, in de via Santa Radegonda 16, is de bekende bakkerij Luini gevestigd. Op deze plaats maakte Milaan in 1949 voor het eerst kennis met de Panzerotti uit Puglia. Heerlijke gefrituurde broodjes gevuld met een smeuïge vulling van mozzarella, ham, spinazie of een andere hartige of zoete vulling. Neem wel even de tijd als je je op zo'n lekkernij wilt storten, want er staat vaak een rij. 

(foto Albert van den Boomen)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan