milaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-piazza-duomodom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

Gouden Vierhoek - het luxe modekwartier van Milaan

Quadrilatero d’Oro -  Gouden Vierhoek -  is in Milaan de naam voor het gebied dat wordt ingesloten door de Via Manzoni, de Via Monte Napoleone, Corso Venezia en de Via della Spiga - de modewijk van Milaan. De Via Pietro Verri en de via Sant'Andrea maken ook onderdeel uit van dit gebied.

Milaan_Via_Monte_Napoleone_(2).jpg

Dit zijn zonder meer de meest luxueuze winkelstraten van Milaan. In de Via Montenapoleone liggen de huurprijzen van de panden tussen de 4.500 euro en 12.300 euro per m2. Je ziet er een buitensporig welgesteld publiek dat een bezoekje brengt aan de grote luxueuze modehuizen die hier gevestigd zijn. Je vindt er winkels van Prada, Bulgari, Gucci, Armani, Valentino, Cartier, Chanel, Dolce en Gabbana, Versace, Louis Vuitton en nog vele andere grote merken.  Je kunt je vergapen aan de mooie etalages en aan de mensen die hier komen winkelen.  Milaan_Via_Monte_Napoleone_(5).jpg

Mocht je hier niets willen kopen dan is het er nog altijd leuk om rond te kijken. De etalages zijn er indrukwekkend mooi en je loopt er niet zelden beroemdheden tegen het lijf die er hun inkopen doen. Je hoeft hier ook niet verbaasd te staan kijken als er plotseling een Rolls Royce stopt en een chauffeur de geblindeerde achterportier opent om snel even iemand uit te laten stappen, die bij Chanel naar binnenglipt. Kortom winkelstraten die niet voor iedereen zijn weggelegd, maar die je wel even gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Milaan.

Milaan-Nu tipt een paar adressen, zowel op modegebied als op culinair vlak:

*Dmagazine, Via Manzoni 44
*Armani Nobu, Via Gastone Pisoni 1
*Il salumaio di Montenapoleone, Via Santo Spirito 10

Milaan_Via_Monte_Napoleone_(7).jpg

Milaan_Via_Monte_Napoleone_(10).jpg

Milaan_Via_Monte_Napoleone_(11).jpg

Milaan_Via_Monte_Napoleone_(13).jpg

(foto's Albert van den Boomen)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan