milaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaandom-milaan

Brera, artistieke wijk in Milaan

Brera is een van de meest karakteristieke en sfeervolle wijken van Milaan. De artistieke wijk wordt ook wel het ‘Montmartre van Milaan’ genoemd. Je vindt hier nog veel kleine straatjes met boetiekjes, ateliers, leuke winkels, restaurants en cafés.

Brera is van oudsher bekend als dé artiestenwijk van Milaan, voornamelijk omdat de kunstacademie Accademia delle Belle Arti zich hier bevindt en de wijk dus bevolkt wordt door de studenten van deze academie. Je vindt hier ook de Pinacoteca di Brera, een museum met een van de belangrijkste kunstcollecties uit de renaissance en barok in Italië - een schitterende collectie schilderijen en andere kunstwerken.  Het museum werd voor het publiek geopend in 1809 in een prachtig zeventiende-eeuws gebouw, het schitterende Palazzo di Brera. naast de Accademia di Belli Arti (Academie voor Schone Kunsten).

Piazza del Carmine
Brera bruist, zowel van de artistieke inspiratie als van de fijne adresjes. Je kunt er heerlijk borrelen en eten, maar er zijn ook veel fijne winkels te vinden. Een bijzonder gezellig stukje Brera is het Piazza del Carmine. Strijk hier neer op een terras voor een lekker lange lunch of aperitivo, met als uniek decor de prachtige bakstenen gevel van de Santa Maria del Carmine.

Botanische tuin
Bij de Accademia di Brera ligt enigszins verborgen de Orto Botanico, een botanische tuin aan de voet van het Osservatorio Astronomico, de sterrenwacht. In de tuin groeien al meer dan tweehonderd jaar kruiden, planten, struiken en bomen, met in totaal meer dan driehonderd soorten, waaronder blauweregen en magnolia, een enorme walnotenboom van de Kaukasus en een bijzondere parasolboom uit China.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.