milaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-duomo

Weer en klimaat in Milaan

Milaan heeft, anders dan grote delen van de rest van ItaliŽ, een warm zeeklimaat met koele winters en zeer warme zomers. In de winter kan het zelfs sneeuwen, waarbij een flink pak sneeuw geen uizondering is. Ook heerst er 's winters vaak een dikke mist.

Milaan_weer1.jpgDe zomermaanden in Milaan zijn zeer warm, vrij zonnig en droog. Gedurende de zomermaanden worden bijna dagelijks temperaturen van minimaal 25 graden gemeten, maar tropische temperaturen van 30 graden of meer zijn geen uitzondering in juli en augustus. Het kan dan door de hoge vochtigheid drukkend warm zijn in de stad.

De zomer houdt meestal vrij lang aan en vaak wordt het pas in oktober wat frisser. Overdag is het in het najaar vaak nog erg mooi weer, maar de avonden zijn wel echt koeler.

De meeste neerslag valt in het voorjaar, vooral in april en mei. Gelukkig blijft het vaak bij buien en klaart het daarna weer op, met aangename voorjaarstemperaturen.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.