milaan-arce-pacemilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaan

Citywalk Hoog Milaan

Milaan heeft† de laatste jaren flink ingezet op enkele grote stadsvernieuwingsprojecten. De 'nieuwe' wijken die daardoor ontstaan zijn in korte tijd uitgegroeid tot de nieuwste hotspots van Milaan. Een belangrijk kenmerk van deze wijken is de bouw van een aantal indrukwekkende wolkenkrabbers, ontworpen door wereldberoemde architecten.

De stadswandeling 'Hoog Milaan' neemt je mee op een tocht langs deze architectonische hoogtepunten en laat je kennis maken met dit moderne stuk van Milaan met nieuwe parken, leuke winkels en culinaire hotspots.

De stadswandeling (ongeveer 4 kilometer lang) begint bij de Pirellitoren bij het Centraal Station van Milaan, jarenlang de hoogste wolkenkrabber van ItaliŽ. Daarna wandel je door de wijk Porta Nuova, waar je vanaf het Piazza Gae Aulenti een prachtig uitzicht hebt op het Bosco Verticale, de beroemde woontorens met bomen. Hier zie je ook de imponerende Torre Unicredit, met 231 meter tegenwoordig de hoogste wolkenkrabber van ItaliŽ.

Na een bezoek aan de winkelstraat Corso Como, eindigt deze city walk in het allernieuwste uitbreidingproject van Milaan: CityLife. Hier zie je drie bijzondere wolkenkrabbers, een park, een groot winkelcentrum en het grootste congrescentrum van Europa.†

TIP: Je kan deze unieke wandelroute als digitale uitgave (pdf) bestellen (voor op je pc, laptop, tablet of smartphone) en als papieren gids, om mee te nemen tijdens je stedentrip naar Milaan.

Bestel de wandelroute 'Hoog Milaan' als digitale uitgave

Bestel de city walk 'Hoog Milaan' als papieren gids

Milaan_HoogMilaan_citywalk

Porta Nuova
De nieuwe wijk Porta Nuova in Milaan is ťťn van de meest ambitieuze stadsvernieuwingsprojecten in Europa. Je wandelt hier over een splinternieuwe voetgangerszone naar het Piazza Gae Aulenti met de Torre Unicredit, met 231 meter tegenwoordig de hoogste wolkenkrabber van ItaliŽ. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht op het Bosco Verticale, de woontorens met bomen, en het nieuwe stadspark Parco Biblioteca degli Alberi.

Milaan_bosco-verticale

CityLife
De wandelroute eindigt bij het allernieuwste uitbreidingproject van Milaan: CityLife. Op het terrein waar vroeger het beurscomplex van Milaan stond wordt nog flink gewerkt, maar er is ook al veel fraais klaar. Meer dan de helft van het gigantische terrein wordt ingericht als stadspark, er is een gloednieuw winkelcentrum, het CityLife Shoppingdistrict, het Mico, het grootste congrescentrum van Europa, en er wordt gebouwd aan drie torens van rond de 200 meter hoog, die samen met een aantal bijzondere wooncomplexen zijn ontworpen door beroemde architecten als Zara Hadid, Daniel Libeskind en Arata Isozaki.†

Eataly†
Tussendoor breng je ook nog een bezoek aan de Corso Como, een leuke winkelstraat met de conceptstore Corso Como 10. Een bijzondere winkel vol met kunst, boeken, design, unieke kleding en sieraden. Aan het einde van de Corso Como ligt vlakbij de Porte Garibaldi een grote vestiging van de Slow Food-keten Eataly. Hier kan je heerlijk lunchen in een van de restaurants in het warenhuis. Om bij de wijk Citylife te komen maak je een korte rit, met de volledig geautomatiseerde paarse metrolijn.†

Milaan_Eataly

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan