milaan-duomodom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaan

Nog meer meren

Naast het Lago Maggiore en het Lago di Como (het Comomeer) heeft de regio Lombardije nog veel meer meren in petto voor een heerlijk dagje ontspanning!

orta-san-giulio-foto dennis faroGa bijvoorbeeld een dagje naar het Lago di Lugano, dat grotendeels in Zwitserland ligt - maar ook een stukje in Italië. Het dorpje Porlezza is heel sfeervol, heerlijk om doorheen te slenteren en er lekker uitgebreid te lunchen!

Ten westen van Lago Maggiore ligt Lago d'Orta, het Ortameer. Omgeven door bergen, bos en natuur, is dit het kleinere, rustige, beetje mystieke 'zusje' van Lago Maggiore. In het meer ligt een mooi eiland, Isola San Giulio, met een aantal mooie gebouwen zoals een Romaanse basiliek. Het eiland is met een bootdienst te bereiken vanuit Orta San Giulio, het toeristische centrum van het meer. Lees meer over het Ortameer op de website Lagomaggiore-Nu.

Het Lago d’Iseo mag dan vele malen kleiner zijn dan de grotere, beroemde meren aan weerszijden. elke kilometer is mooier dan mooi! Bezoek Val Bagnore, met mystieke stenen, laat je overzetten naar Monte Isola, een schitterend eiland in het meer, slenter door de straatjes van Peschiera Maraglio (een van de honderd mooiste Italiaanse dorpjes) en ga lekker vis eten in Sensole.

Dichterbij ligt het Lago di Varese, het Meer van Varese, een oase van rust en groen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook leent het meer zich uitstekend voor verschillende watersporten. 
isola-san-giulio-foto dennis faro

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.