castello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-duomomilaan-arce-pacedom-milaanmilaan-parco-sempione

Een dagje Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden. Heerlijk voor een dagje uit ter afwisseling van de cultuur en het shoppen in Milaan!

lago-maggiore-foto dennis faroHet 60 kilometer lange Lago Maggiore is prachtig gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijk deel ligt in Zwitserland, met aantrekkelijke steden als Locarno en Ascona. Van de glooiende oevers van het meer, met gezellige en drukke stadjes als Stresa en Luino en tal van bezienswaardigheden, ben je in enkele kilometers in natuurgebieden met prachtige groene dalen en bergtoppen die tot een hoogte van 3000 meter reiken. Er zijn ook mooie eilandjes te bezoeken, de bekendste zijn de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori.

De website Lagomaggiore-Nu geeft je alle informatie over bezienswaardigheden bij het Lago Maggiore, met tips voor uitstapjes, een agenda, de beste restaurants en leukste winkels. 
lago-maggiore

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan