milaan-duomomilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-arce-pace

Met de auto naar Milaan

De snelste weg naar Milaan is via Duitsland en Zwitserland, de afstand bedraagt dan circa 900 tot 1100 kilometer, afhankelijk van waar in Nederland je vertrekt.

De rit naar Milaan duurt normaal gesproken zo'n 10 uur (exclusief stops), maar bij drukte op de weg kan de reistijd flink oplopen. Knelpunten op de route Luxemburg-Strassburg-Basel-Luzern-Milaan zijn Strassburg, de grensovergang bij Basel, de Gotthardtunnel en de grensovergang, bij Chiasso.

Milaan en de auto
Reis je met de auto naar Milaan, houd er dan rekening mee dat het verkeer in en rondom de stad erg hectisch is, zeker in de spits. Vaak zijn er in Milaan geen rijstroken aangegeven en vliegt het verkeer je links en rechts voorbij. Ook zijn voor de Italiaan de fenomenen "richting aangeven" en "afstand houden", onbekende begrippen. Hou hier in ItaliŽ en met name in grote steden als Milaan, dus rekening mee!

Milaan_auto-verkeer

De Tangenziale, de rondweg die om Milaan heen loopt, is ieder uur van de dag druk en er staat altijd wel ergens een file, is het niet vanwege de spits dan is het wel vanwege wegwerkzaamheden of een ongeluk. Het is een idee om te checken hoe de doorstroom van het verkeer op de rondweg is via Google Maps. Je kunt ook de App 3BMeteo raadplegen waar per autosnelweg precies in real-time staat aangegeven of er file of langzaam rijdend verkeer is.

Milaan_auto

Parkeren in Milaan
Parkeren in het centrum van Milaan is zeer prijzig en de plekken zijn bovendien schaars. Niet zelden wordt er dubbel geparkeerd en laat men de handrem van de auto zodat je hem in noodgevallen kunt verplaatsen mocht de wagen jouw
auto blokkeren. Om te voorkomen dat jou dit soort taferelen overkomt, kun je de auto het beste in een parkeergarage parkeren, maar die zijn zeker in het centrum prijzig.

Milaan_auto-parkeren

Het allerbeste dat je kunt doen is parkeren in de gigantische parkeergarages van de metrostations Lampugnano, San Donato, Cascina Gobba, Famagosta, Rogoredo, Romolo multipiano of Bisceglie. Je betaalt tot 5 uur een bedrag van 1,50 euro en 2,00 euro voor 10 uur parkeren. Een week parkeren kost je 8,50 euro. Bij deze metrostations kun je direct de metro nemen naar het centrum en je riskeert geen geblokkeerde auto of een boete voor parkeren op een verkeerde plek. Een kaartje voor de metro kun je bij een kiosk of een kaartjesautomaat kopen op het metrostation.

Tot slot...
Reis je via Zwitserland, dan heb je een speciaal snelwegvignet nodig. Dit snelwegvignet is verkrijgbaar bij de ANWB in Nederland en in Zwitserland bij benzinestations en kost rond de 40 euro en is een jaar geldig. In ItaliŽ betaal je voor het rijden over de 'autostrada' bij de tolpoortjes maar de rondweg rond Milaan is gratis.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.