milaan-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionedom-milaan

Ossobuco alla Milanese

Dit zeer bekende gerecht met kalfsschenkel is voor de echte liefhebbers. Het wordt in zeer veel restaurants geserveerd, maar met onderstaand recept kun je het ook thuis maken!

Milaan_recept-osso.jpgIngrediënten voor 4 personen:

4 kalfsschenkels (dikte circa 3/4 cm. - het merg moet erin blijven)
bloem
50 gram boter
1 tomaat fijngesneden
1/2 ui, heel fijn gesnipperd
1 soeplepel bouillon
zout
geraspte schil van een citroen
teentje knoflook
1 fijnsgesneden ansjovisfilet (graatjes eruit halen!)
handjevol fijngesneden verse peterselie       

Smelt in een braadpan de boter en fruit hierin de ui. Braad de met bloem bestoven kalfsschenkels aan beide zijden kort aan. Voeg de fijngesneden tomaat, het zout en de bouillon hieraan toe en laat het op laag vuur circa anderhalf uur smoren. Maak in de tussentijd een mengsel van de geraspte citroenschil, het gesnipperde knoflookteentje, de ansjovisfilet en de peterselie. Voeg dit mengsel (gremolata) circa 5 minuten voor het opdienen toe aan de kalfsschenkels.

Traditioneel wordt ossobuco geserveerd met polenta, aardappelpuree of de bekende risotto alla Milanese.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan