www.milaan-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
dom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pace

Cotoletta Milanese

De originele cotoletta Milanese†(een speciale schnitzel) wordt gemaakt van een kalfskotelet, die gekruid, gepaneerd en in boter gebakken wordt. Tegenwoordig zijn er vele varianten, zonder bot, met varkens- of kippenvlees, maar de originele cotoletta blijft toch echt†het lekkerst!

Milaan_recept-cotoletta-Milanese.jpgIngrediŽnten voor een 'Milanese schnitzel' voor 4 personen:

4 kalfskoteletten (met bot dus!)
meel
eieren
paneermeel
boter
zout †††
citroen

Bestrooi de kalfkoteletten met bloem en haal ze achtereenvolgens door het geklopte ei en het paneermeel. Zorg dat alle zijden goed bedekt zijn en druk het paneermeel goed aan.

Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak de kalfskoteletten gaar en bestrooi ze voor het serveren met zout. Garneer met partjes citroen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.