milaan-arce-pacedom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempione

Monte Stella

Het park Monte Stella, dat door de Milanezen ook wel La Montagnetta di San Siro wordt genoemd, is een kunstmatig aangelegde heuvel in het noordwesten van Milaan met een omliggend stadspark dat werd aangelegd in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Milaan_Monte_Stella

De heuvel was een ontwerp van architect Piero Bottoni, die het groene park wijdde aan zijn vrouw Stella. Een detail dat veel mensen niet weten is dat de heuvel werd aangelegd met onder andere het puin van gebouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebombardeerd in Milaan. Mede door het puin van deze gesneuvelde gebouwen is de heuvel 50 meter hoog.

Op een hoogte van 25 meter heb je hier al een schitterend panoramisch uitzicht over Milaan en het achterliggende land. Op een heldere dag kun je zelfs de Alpen en de Apennijnen zien liggen! Voor hardlopers en fietsers biedt de heuvel een ideale mogelijkheid om te trainen. In de winter als er voldoende sneeuw ligt zie je hier skiŽrs en snowboarders.

Milaan_Monte_Stella_park

Giardino dei Gusti
Een deel van het park, de Giardino dei Giusti, is opgericht ter herinnering aan Milanezen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de strijd tegen genocide en misdaad tegen de menselijkheid. Elke boom in dit stukje park (geopend in 2003) is gewijd aan een van deze helden, onder wie Moshe Bejski, Andrej Sakharov, Svetlana Broz en Pietro Kuciukian.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan