milaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionedom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-duomocastello-sforzesco-milaan

Giardini di Villa Reale

In de tuinen van Villa Reale in Milaan kun je heerlijk wandelen of luieren, in de schaduw van een van de bomen of bij de vijver. Neem een boek mee, haal een lekker broodje en laat de kinderen even lekker uitrazen na alle indrukken van Milaan.

Milaan_Villa_Reale

Villa Reale di Milano, die ook wel Villa Belgiojoso Bonaparte wordt genoemd, werd gebouwd tussen 1790 en 1796, naar een ontwerp van architect Leopoldo Pollack, in opdracht van graaf Ludovoco Barbiano di Belgiojoso, de adviseur van de Oostenrijkse keizer. De graaf vertrouwde de taak van het ontwerp van de tuin in eerste instantie toe aan architect Guiseppe Piermarini, die ook al de Giardini Pubblici in Milaan op zijn naam schreef. Piermarini gaf de opdracht echter door aan zijn beste leerling, de Oostenrijkser Leopoldo Pollack, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de villa.

Milaan_Villa_Reale

Na de dood van graaf Belgiojoso werd de villa gekocht door de Italiaanse Republiek. Het werd de residentie van niemand minder dan Napoleon. Pas tussen 1935 en 1938 werden de tuinen geopend voor publiek en kun je de ruim 24.000 vierkante meter van de Giardini di Villa Reale verkennen. Je vindt er onder meer een vijver, bruggetjes, een tempel en grotten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan