milaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pace

Le Nuove Gallerie Leonardo Da Vinci

Sinds december 2019 is Milaan een permanente expositie rijker. De expositie Le Nuove Gallerie Leonardo is 's werelds grootste en modernste permanente tentoonstelling over het leven en de werken van het Toscaanse genie Leonardo Da Vinci. De expositie, ingericht ter gelegenheid van zijn 500e sterfjaar, is gehuisvest in het Museo Nazionale della Scienza e Tecnologia†aan de Via San Vittore 21 in Milaan en vervangt de reeds bestaande expositie die zich al sinds 1953 in het museum bevindt.


Milaan_NGL-leonardo

Leonardo da Vinci
Meer dan 1.300 m2 zijn ingericht om je mee te nemen op een reis door het leven van Leonardo da Vinci. De reis begint in het 15e eeuwse Florence waar Da Vinci zijn carriŽre begint en leidt je naar het Milaan van de Sforza's waar hij in 1482 in dienst treedt om aan het hof van de heersers van Milaan te werken. Meer dan 170 museumstukken, waaronder 70 modellen, 18 manuscripten, 14 fresco's en schilderijen en een aantal originele historische modellen vormen een onderdeel van deze historische tentoonstelling. Daarnaast zijn er nog eens 39 interactieve installaties die je meenemen terug in de tijd om je zo te laten herbeleven hoe het geniale brein van Leonardo tot zijn ontwerpen en ideeŽn kwam.

Milaan_NGL-leonardo

Interactief
Of het nu gaat om de krijgskunst, arbeid en het effectief produceren, waterbouwkundige projecten, vliegen of architectuur; alles is vertegenwoordigd in de expositie en door de interactieve foefjes biedt het de bezoeker een kijkje in de leef- en denkwereld van de kunstenaar. Tot slot wordt ook nog een sluikse blik geworpen op de invloed die Da Vinci had op de Lombardische schilderkunst ten tijde van de Renaissance en ook daarvan worden enkele voorbeelden getoond.

Milaan_NGL-leonardo

Dankzij de samenwerking met de meer dan 70 instituten verspreid over de hele wereld, is het Museo Nazionale della Scienza en Tecnologia erin geslaagd een volledig en compleet beeld neer te zetten van het genie. Enkele†van Da Vinciís gedachten, ideeŽn en werken worden in de tentoonstelling tot leven gewekt. Je wandelt als het ware zijn wereld in, met dank aan enorme projecties en andere multimediale snufjes.†

De makers van Le Nuove Gallerie Leonardo hebben met deze expositie een unieke culturele bron voor ogen, waarmee oud en jong geÔnspireerd kan worden en daar lijken ze zeker in geslaagd. Dus laat je er absoluut niet van weerhouden ook de kids mee te nemen naar deze tentoonstelling!

Milaan_NGL-leonardo

Geopend: van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.30 uur. De toegangsprijs voor het museum (waar de permanente da Vinci-expositie deel van uit maakt) bedraagt Ä 10,-.

Locatie: Museo Nazionale della Scienza e Tecnologia, Via San Vittore 21, Milaan

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan