milaan-parco-sempionedom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacemilaan-duomocastello-sforzesco-milaan

Leonardo3 Museum

Het jaar 2019 is het jaar waarin het 500 jaar geleden is dat genie Leonardo da Vinci stierf. In Milaan, de stad waar Leonardo bijna twintig jaar verbleef, is aan dit jubileumjaar ruimschoots aandacht besteed. Het Leonardo3 Museum, dat eigenlijk meer een "studiecentrum" genoemd kan worden, blijft hierin natuurlijk zeker niet achter met zijn permanente tentoonstelling 'De wereld van Leonardo da Vinci',  die in maart 2013 geopend werd.

Onderzoekscentrum
Het museum heeft zich tot doel gesteld om het publiek kennis te laten maken met de gedachtenwereld en de ontwerpen van Leonardo da Vinci met gebruikmaking van de huidige technologie. Voortdurend zijn de wetenschappers in dit museum bezig om aan de hand van oude manuscripten, codices en tekeningen objecten na te bouwen die nooit eerder zijn nagebouwd. Alle voorwerpen die je in het museum ziet zijn met behulp van computers en 3D-technologie tot stand gekomen. Het nabouwen is een klus die enorm veel tijd vergt omdat de makers zich moeten verplaatsen in de kennis waarover men in de Renaissance beschikte. Technieken zoals die tegenwoordig gebruikt worden, waren toen vaak nog niet bekend en het streven is naar het zoveel mogelijk authentiek nabootsen van de modellen.

TIP: Bestel je ticket(s) voor de interactieve tentoonsterlling Leonardo3 - The World of Leonardo in Milaan van tevoren online!

Bestel hier tickets voor het Leonardo3 Museum!

Milaan_leonardo3-museum

Museum
Je zult versteld staan van de hersenspinsels van het Middeleeuwse genie als je zijn onderzeeër, tijdmachine, een mechanische libelle, een mechanische adelaar en de vliegende machine van Milaan in levende lijve voor je ziet opdoemen. Dit zijn maar een paar van de nagebouwde ontwerpen van Leonardo da Vinci die in dit museum te bewonderen zijn. De collectie blijft groeien zolang de studie naar het werk van het genie blijft voorduren.

Naast de nagebouwde modellen, vind je in het museum meer dan tweehonderd interactieve 3D reconstructies en een digitale restauratie van Leonardo's Laatste Avondmaal, dat zich oorspronkelijk in de refter van de Santa Maria della Grazie in Milaan bevindt.

Milaan_leonardo3-museum

Het museum is leuk, onderhoudend en interessant voor alle leeftijden. Door de interactieve presentaties voel je je als bezoeker sterk betrokken bij de wereld van Leonardo en komen zijn ontwerpen als het ware tot leven. Voor de allerkleinste bezoekers is er een ruimte beschikbaar gesteld waar ze naar hartenlust kunnen experimenteren en bouwen. Naast de permanente expositie heeft het museum ook een reizende expositie die de wereld overtrekt om het publiek kennis te laten maken met het genius Leonardo da Vinci.

Leonardo3 Museum
Piazza della Scala (bij de ingang Galleria Vittorio Emanuele II), Milaan
Openingstijden: dagelijks van 9.30 uur tot 22.30 uur
Toegangsprijs: 12 euro

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.