milaan-piazza-duomodom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-arce-pace

Galleria d'Arte Moderna (GAM)

De Galleria d’Arte Moderna (GAM - Galerie voor Moderne Kunst) is een van de mooiste musea van Milaan. De kunstcollectie is ondergebracht in de Villa Reale, een prachtige villa in de Giardini Publicci waar Napoleon ooit woonde. 

Milaan_gam-Villa_Reale

Je vindt in het GAM een uitgebreide collectie negentiende-eeuwse kunst, met werken van Italiaanse kunstenaars als Umberto Boccioni, Marino Marini, Amedeo Modigliani, Piccio en Pelizza, en internationale grootheden als Cézanne, Manet, Matisse, Picasso en Van Gogh.

Milaan_gam-museum

Ook de buitenkant van de villa is een kunstwerk, met een hele cyclus aan mythologische figuren ontworpen door Giuseppe Parini. Vergeet ook niet een wandeling door de prachtige tuin te maken, met een kleine botanische tuin. Je vindt de Villa Reale, waarin de Galleria d’Arte Moderna is gevestigd, aan de Via Palestro. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.30 uur.

Galleria d’Arte Moderna (GAM)
Via Palestro 16, Milaan

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.