milaan-duomomilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempione

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

In het Museo della Scienza e della Tecnologia (Museum voor Wetenschap en Technologie) in Milaan vind je onder andere de door Leonardo da Vinci ontworpen machines en apparaten, die zijn nagebouwd aan de hand van zijn schetsen. Sommige mogen door de bezoekers van het museum worden bediend. Zouden ze echt werken?

Het Museum voor Wetenschap en Techniek is gevestigd in het voormalige klooster San Vittore uit de 16e eeuw. Het museum in Milaan is een van de belangrijkste in zijn soort ter wereld. De grote ruimtes zijn verspreid over verschillende gebouwen. Een afdeling gaat over de ontwikkeling van de rekenmachine, van de eerste mechanische calculator uit 1642 tot de computers van IBM. In de afdeling over tijdmeting zie je een horlogemakerswerkplaats uit 1750, en op de drukkerij-afdeling een automatische inktmachine uit 1810 en de voorloper van de schrijfmachine.

Milaan_musea-museo-della-scienza-e-tecnologia

Treinen
Het museum laat ook de geschiedenis zien van de spoorwegen en treinen in ItaliŽ. De geschiedenis van de trein begint met de eerste locomotief in ItaliŽ, die in 1839 reed op het traject Napels-Portici, en eindigt met modellen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Museo della Scienza e della Tecnologia
Via San Vittore 21, Milaan†
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.30 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.