milaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-duomomilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-parco-sempione

Pinacoteca di Brera

De Pinacoteca di Brera is een van de grootste musea in Milaan. Het maakte lange tijd deel uit van de Accademia di Belle Arti, de kunstacademie Ė de studenten konden zo de belangrijkste kunstwerken nabootsen om de kneepjes van het vak te leren van hun beroemde voorgangers.†

De verzameling begon bescheiden, met allereerst veel kopieŽn van standbeelden. De collectie werd echter snel uitgebreid in de tijd van Napoleon, die alle kunstwerken en beelden van kloosters en kerken in beslag liet nemen.

TIP: Bestel je ticket voor de Pinacoteca di Brera vantevoren online en ontloop de wachtrij!

Bestel hier je tickets voor de Pinacoteca di Brera

Milaan_musea-Pinacoteca-di-Brera

Het museum werd voor het publiek geopend in 1809, in het schitterende Palazzo di Brera, een zeventiende-eeuws gebouw naast de Accademia di Belli Arti (Academie voor Schone Kunsten) in Milaan. In 1882, na de eenwording van ItaliŽ, werd de Pinacoteca een staatsmuseum, maar nog steeds zijn in het gebouw waarin de Pinacoteca is gehuisvest, een academie en een bibliotheek gevestigd, voor studenten van over de hele wereld.

Milaan_musea-Pinacoteca-di-BreraNadat Napoleon Milaan had uitgeroepen tot hoofdstad van het Koninkrijk ItaliŽ werden kunstwerken uit heel het rijk naar de Pinacoteca gehaald, met meesterwerken van onder anderen RafaŽl, Caravaggio, Bellini, Piero della Francesca, Mantegna, Tintoretto, Veronese en Velasquez.

Dankzij een uitwisseling met het Louvre kwam ook een aantal Vlaamse kunstwerken naar Milaan, met werken van onder anderen Rubens en Van Dyck. De kleine selectie moderne kunst omvat schilderijen van Modigliani, De Chirico en Carrŗ.

Enkele hoogtepunten van de Pinacoteca di Brera:
* de Maagd en de Heiligen van Piero della Francesca
* het Huwelijk van de Maagd van RafaŽl
* De dood van Cleopatra van Guido Cagnacci
* de Bewening van Christus van Andrea Mantegna
* de Aanbidding der Wijzen door Stefano da Verona
* het Avondmaal te EmmaŁs van Caravaggio
* de Kus (Il Bacio) van Francesco Hayez

Pinacoteca di Brera
Via Brera 28, Milaan

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 8.30 uur tot 19.15 uur. Maandag gesloten.

Milaan_pinacoteca-brera-museum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.