milaan-parco-sempionemilaan-duomodom-milaanmilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaan

Casa del Manzoni

In Milaan staat het huis van Alessandro Manzoni, de auteur van het in ItaliŽ zeer beroemde boek 'I promessi sposi'. Manzoni woonde hier van 1814 tot 1873, toen hij na een val op de trappen van de San Fedele overleed. In 1937 werd het huis omgedoopt tot een museum.

Milaan_musea-casa-del-manzoni-k.jpgBinnen in zijn vertrekken waan je je terug in de tijd. Het perfect bewaard gebleven interieur bevat onder andere het vertrek waar Manzoni in 1862 Garibaldi ontving en zes jaar later met de beroemde componist Giuseppe Verdi sprak. Ook de slaapkamer en de enorme bibliotheek (met een collectie van meer dan 40.000 boeken) zijn de moeite waard.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 18.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. De bibliotheek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang tot zowel het museum als de bibliotheek is gratis.

Niet ver van Casa del Manzoni, op het Piazza San Fedele, vlak bij La Scala, vind je een standbeeld van Alessandro Manzoni.

Casa del Manzoni
Via Gerolamo Morone 1, Milaan

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.