milaan-arce-pacedom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomo

San Lorenzo alle Colonne

De San Lorenzo alle Colonne is gebouwd in de vierde eeuw. Het is een van de oudste kerken in Milaan en van het westelijke christendom. Na een paar keer door brand te zijn verwoest, werd de kerk in de elfde en de twaalfde eeuw helemaal herbouwd. Dit gebeurde nog eens nadat in 1573 de koepel instortte. 

Milaan_san-lorenzo-alle-colonneDe San Lorenzo is een indrukwekkend complex van verschillende gebouwen in allerlei soorten en maten. Vooral vanuit het park bij de kerk (Parco delle Basiliche) zie je wat een ratjetoe de huidige basiliek eigenlijk is.

De koepel van de kerk is de grootste van Milaan, en wordt schitterend verlicht wordt door acht grote ramen. Het achthoekige grondplan van de kerk, met een centrale koepel en grote exedras omringd door vier torens, is typisch voor de vroegchristelijke kerken en nog steeds authentiek. In de kerk is vooral de Cappella di Sant'Aquilino met een Romeins portaal uit de 1e eeuw en een schitterend mozaïek de moeite van een bezoek waard.

De kerk heet eigenlijk San Lorenzo Maggiore, maar wordt meestal San Lorenzo alle Colonne genoemd - een verwijzing naar de zuilenrij voor de kerk. De zestien, ruim zeven meter hoge, Korinthische zuilen dateren uit de tweede of derde eeuw en zijn mogelijk afkomstig van een Romeinse tempel of badhuis. Ze werden op hun huidige plaats gezet tijdens de bouw van de kerk. In het midden van het plein tussen de kerk en de zuilenrij staat een bronzen standbeeld van keizer Constantijn. 

Sant’Eustorgio 
Aan de andere kant van het Parco delle Basiliche ligt de kerk Sant’Eustorgio, met de grootste klokkentoren van Milaan. Lees hier meer over deze prachtige kerk.
Milaan_sant-eustorgio 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan