milaan-arce-pacemilaan-duomomilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionedom-milaan

L'Arco della Pace

L'Arco della Pace, de Boog van de Vrede, is een van de voorbeelden van neoklassische architectuur in Milaan. De boog is een van de twee bouwwerken die oorspronkelijk gemaakt zijn voor het Foro Bonaparte. Je vindt de triomfboog op een plein vlak bij het Parco Sempione, achter het Castello Sforzesco.

Milaan_Arco_delle_Pace_(2).jpg

De boog is ontworpen door de Milanese architect Luigi Cagnola, ter herinnering aan de overwinningen van Napoleon. De boog heette dan ook eerst 'Arco delle Vittorie' (Boog van de Overwinningen). Het ontwerp is gebaseerd op de Triomfboog van Septimius Severus die op het Forum Romanum in Rome staat.

Milaan_Arco_delle_Pace_(1).jpg

De vier grote beelden op de fries moeten de vier rivieren voorstellen die door het voormalige koninkrijk Lombardije-Veneto stroomden: de Adige, de Po, de Ticino en de Tagliamento. Bovenop staan drie beeldengroepen: de ‘Vredeswagen’ in het midden en twee ‘Overwinningen te Paard' aan de zijkanten. Deze beelden zouden in eerste instantie in de richting van Parijs geplaatst worden, maar uiteindelijk kijken ze toch naar het centrum van Milaan. Reliëfs aan beide zijden van de Arco vertellen over de daden van Napoleon.

Milaan_Arco_delle_Pace_(6).jpg

Van overwinnigsboog naar vredesboog

In 1815, toen de Oostenrijkers het voor het zeggen hadden in Milaan, kreeg de boog een nieuwe naam, L'Arco della Pace, de Boog van de Vrede. De naam is een herinnering aan het Vredescongres dat in 1815 plaatsvond in Wenen.

Milaan_Arco_delle_Pace_(8).jpg

(foto's Albert van den Boomen)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan