milaan-piazza-duomomilaan-arce-pacemilaan-duomomilaan-parco-sempionedom-milaancastello-sforzesco-milaan

East Market

Wat is een stad zonder een heuse "vintage markt"? Sinds 2014 kent Milaan een geweldige vintage markt, East Market, waar je alles op het gebied van vintage voorwerpen kunt vinden. In vier grote hallen, gelegen in de wijk Lambrate aan de Via Mecenate 84, kun je je slag slaan. Of het nu gaat om vintage woonaccessoires, speelgoed, kleding, leuke zonnebrillen of hippe leren tassen, je vindt het er allemaal.

Milaan_east-markt

Historie East Market
In 2014 organiseerden een aantal Milanezen een kleine markt met wat vintage voorwerpen, oude lp's, tweedehands kleding, kortom met alles dat oud was maar wat zonde was om weg te gooien. De markt was een enorm succes en er kwam steeds meer belangstelling voor de markt, die maandelijks gehouden werd in de wijk Lambrate. In deze wijk wordt jaarlijks in april de bekende Salone del Mobile georganiseerd. Dankzij de groei van de belangstelling voor de East Market, zoals hij gedoopt werd, werd de wijk steeds populairder en iedere laatste zondag van de maand komen er massa's liefhebbers van vintage op de markt af om er te rond te snuffelen.

Milaan_east-market

East Market Diner
De markt werd zo populair dat men vond dat ook de inwendige mens voorzien moest worden en East Market Diner werd geopend. East Market Diner is een restaurant geheel in vintage stijl met heel veel Amerikaanse invloed. Op de kaart staan ook voornamelijk Amerikaanse gerechten als hamburgers, verschillende soorten cheesecake en ze organiseren geregeld themaweken zoals een Advocado Week of een Pancake Week en iedere zondag is er een brunch. Het restaurant is dagelijks geopend, terwijl de markt slecht één keer in de maand plaatsvindt.

Milaan_East-Market-Diner

East Market nu
East Market groeide snel uit tot de "place-to-be"; de Milanees wilde er zien en gezien worden en door zijn populariteit was de markt ondertussen uit zijn voegen gebarsten. Besloten is toen om de markt, inclusief East Market Diner te verhuizen. De markt vind je aan de Via Mecenate 84 in de wijk Quartiere Forlanini en het restaurant ligt nu aan de Via Privata Giovanni Ventura 16, nog steeds in de wijk Lambrate.

East Market Shop
Maar de Milanees wilde meer.... hij wilde niet meer iedere keer een maand wachten tot de volgende markt en op 19 november 2018 werd de East Market Shop geopend. De East Markt shop ligt in de wijk Porta Venezia aan de Via Bernardino Ramazzini 6. Uiteraard is de winkel kleiner dan de enorme markt maar ook hier vind je naast kleding dezelfde vintage voorwerpen als op de markt. Het is zelfs mogelijk alle artikelen on-line te bestellen.

Milaan_east-markt-shop

Alle informatie over de markt, de shop en het restaurant kun je rustig bekijken op de website van East Market, maar het is natuurlijk veel leuker zelfs eens deze unieke hippiesfeer te gaan proeven tijdens je citytrip naar Milaan.

Milaan_east-market

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan