milaan-arce-pacemilaan-piazza-duomomilaan-duomocastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-parco-sempione

Wijkmarkten in Milaan

Bijna elke wijk in Milaan heeft een eigen wijkmarkt, waar de inwoners en bezoekers van de wijk dagelijks terecht kunnen voor verse groente en fruit, vlees vis, kaas en kleding. De redactie van Milaan-Nu presenteert enkele bijzondere wijkmarkten in Milaan.

Mercato di Piazza Wagner
De overdekte markt op het Piazza Wagner in Milaan biedt een mooie selectie producten, maar de prijs is hier ook naar. Het is dus geen plek voor koopjes of uitgebreide boodschappen, maar wel voor bijvoorbeeld een lekker bakje verse aardbeien vol smaak. Ook is er een mooie sushi-hoek bij de viskramen en is er een gedeelte met alleen biologische producten. Buiten vind je kramen met kleding, stoffen en bloemen. De markt is elke dag, behalve op zondag, geopend. Op maandag kun je er alleen ís ochtends terecht, maar van dinsdag tot en met zaterdag opent de markt ook ís middags de deuren weer.

Milaan_markt-piazza-wagner-mercato

Mercato di Via Garigliano
De wijk Isola heeft de laatste jaren een ware transformatie ondergaan en is nu een van de wijken in Milaan waar je moet zijn geweest. Dat geldt ook voor deze markt die elke dinsdagochtend en zaterdag wordt gehouden aan de Via Garigliano. Je vindt er zowel etenswaren als kleding. Er is ook een kraam met alleen maar Napolitaanse producten, met onder andere de typische dolci uit Napels.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.