castello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-duomomilaan-arce-pacedom-milaanmilaan-parco-sempione

Antiek- en rommelmarkten in Milaan

Milaan staat vooral bekend als de stad van (dure) mode en (modern) design. Maar de stad heeft ook een flink aantal rommel- en antiekmarkten. Liefhebbers van antiek, curiosa en vintage kunnen hier hun hart ophalen!

De redactie van Milaan-Nu geeft een overzicht van de belangrijkste antiek- en rommelmarkten in Milaan. Zie ook het artikel over de La Fiera di Sinigaglia in de Navigli.

Mercatino dell’Usato di Porta Genova
Elke zondag vind je op de hoek van Alzaia Naviglio Grande en Via Valenza in de Navigli in Milaan de Mercatino dell’Usato di Porta Genova. Hier kunnen liefhebbers van tweedehands spulletjes en vintage hun hart ophalen aan een gezellige markt. De Milanezen hebben dit initiatief meteen omarmd en langzamerhand weten ook steeds meer toeristen de weg naar deze markt te vinden. Het aanbod is elke keer anders, van oude televisies tot tostiapparaten uit de jaren vijftig, van oude juwelen en vintage kleding tot speelgoed.

Milaan_markt-porta-genova

Mercatini di Parco Ravizza
In het groene hart van Milaan, het Parco Ravizza, wordt sinds 1902 een leuke markt vol antiek, curiosa en hebbedingetjes georganiseerd. Je kunt er elke eerste en derde zondag van de maand terecht, om te snuffelen tussen boeken en strips, kunst,gadgets en ander aanbod. De markt wordt gehouden in de buurt van Università Bocconi, dus je treft ook veel studenten op zoek naar vintage kleding en bijzondere items om hun kamers mee op te fleuren.

Antiekmarkt Brera
In de wijk waar de kunst van oudsher hoogtij viert, wordt elke derde zaterdag van de maand (met uitzondering van augustus) een mooie antiekmarkt gehouden, de Mercatino dell’Antiquariato di Brera. Brera is sowieso al heerlijk om doorheen te slenteren, met de smalle straatjes, mooie ateliers en creatieve sfeer, maar tijdens de antiekmarkt is het plaatje helemaal compleet. In de Via Fiori Chiari en de straatjes eromheen gonst het dan van de bedrijvigheid, met tal van antiekliefhebbers en verzamelaars die tussen oude poppen, meubels, prenten, boeken en ander moois kunnen hier op zoek gaan naar nieuwe aanwinsten.

Milaan_markt-Brera

Vecchi Libri in Piazza
Wie dol is op oude boeken, moet elke tweede zondag van de maand (behalve in juli en augustus) naar Piazza Diaz in Milaan. Wandel onder de portici en snuif de lucht van oude boeken op, blader door unieke uitgaven en koop een van die mooie meesterwerken om al lezend in een andere wereld te belanden…

Milaan_markt-borsinaBorsino della Filatelia e della Cartolina
Verzamelaars van oude boeken, prenten, postzegels, ansichtkaarten en brieven mogen deze bijzondere verzamelbeurs niet missen. Elke zondag delen liefhebbers hun passie voor het verzamelen aan de Via Armorari in Milaan. Het klinkt misschien als een stoffig geheel, maar als je weet dat deze beurs al sinds 1938 wordt gehouden en na die van Parijs en Londen de grootste ter wereld is, dan weet je dat het om iets bijzonders gaat. En als je de passie van de verzamelaars eenmaal hebt ervaren, ben je – ook als je zelf niets verzamelt – fan van dit gebeuren. Het is heerlijk om er een kijkje te nemen en de verzamelaars gefascineerd gade te slaan!

Il Mercatino della Bovisa
Meer dan honderd kramen verwelkomen je elke zondagochtend op deze markt aan het Piazza Emilio Alfieri in de Milanese wijk Bovisa. Struin tussen allerhande curiosa en tal van handgemaakte producten.

Il Mulino
Vintageliefhebbers mogen deze markt niet missen. De naam heeft de markt te danken aan de molen die in de jaren dertig werd gebouwd door de familie Alfieri. Elk tweede weekend van de maand organiseert men bij deze molen aan de Via Toffetti in Milaan nu een vintagemarkt, met kleding uit de jaren zestig en zeventig. Heerlijk om een paar nieuwe items voor je garderobe bij elkaar te shoppen!

Milaan_markt-noi-voi-mercatoOp de Mercatino tra Noi e Voi, kun je terecht voor meubels, lampen, schilderijen en allerlei andere curiosa. Deze markt wordt elke dag van de week gehouden, behalve op dinsdag, aan de Via Marcora in Milaan.

Van maandag tot en met vrijdag kun je naar de overdekte tweedehandsmarkt Di Mano in Mano, aan de Via Carlo Espinasse. Hier vind je antieke voorwerpen, boeken en strips,prenten, kleding en schoenen, hoeden en huisraad. De markt bestaat ook in een virtuele versie: Dimanoinmano.it.

Aan de Via Guido Cavalcanti is het elke dag feest voor liefhebbers van tweedehands spullen. In een voormalig modeatelier tref je – naast een indrukwekkende trap van houten marmer – veel studenten die op zoek zijn naar servies, meubels en andere huisraad. Tussen dit alles vind je echter ook bijzondere schatten, stille getuigen van een ver verleden.

Elke zaterdag kun je naar hartenlust struinen aan en rondom de Viale Puglie, waar Hobby Park, een van de grootste vlooienmarkten van Milaan, wordt gehouden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.