milaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-arce-pace

Biologische markten in Milaan

Milaan kent ook een groot aantal biologische markten. De redactie van Milaan-Nu geeft een overzicht van de belangrijkste biologische markten in Milaan.

Milaan_markt-biologischMercatino Bio
Mercatino Bio is de oudste biologische markt in Milaan. De markt vindt elke tweede zondag van de maand plaats in een tuin aan de Via Confalonieri in de wijk Isola, een van de Milanese wijken die nieuw leven kreeg ingeblazen en steeds meer hip & happening wordt. Er worden alleen maar gecertificeerde biologische producten verkocht uit de omgeving van Milaan en de rest van de regio Lombardije. Een unieke kennismaking met dit stukje ItaliŽ dat vast naar meer smaakt!

Mercato della Terra
Een van de andere biologische markten in de hoofdstad van Lombardije geeft de producenten van het Parco Agricolo Sud alle ruimte om hun oogst te verkopen. Dit park, dat maar liefst 47.000 hectare beslaat, is een van de grootste agricultuurparken in Europa. Het ligt tussen de rivieren Ticino, Adda en Po en de meren van Brianza en Varese. Er zijn zoín veertig producenten die samen elke eerste en derde zaterdagochtend van de maand (met uitzondering van augustus) een divers aanbod van het land, uitstallen bij de Fabbrica del Vapore, aan de Via Procaccini in Milaan.

Milaan_markt-biologisch-terra

Bio Mercatino Mangiasano
Op deze biologische markt gaan producten van het land rondom Milaan hand in hand met biologische kunstnijverheid. Kleine producten en kunstenaars toveren elke eerste zondag van de maand een deel van het Parco Sempione om tot een 100% biologische markt met onder andere kaas, honing, wijn, olijfolie, groente en fruit, katoenen tassen, kruiden, zeep, planten, kookboeken en natuurlijke medicijnen.

Mercato a Filiera Corta
Wat is nu een betere plek voor een markt dan de binnenplaats van een oude boerenhoeve? Elke dinsdagmiddag verandert Cascina Cuccagna in een openluchtmarkt, met producten uit de nabije omgeving. Van salami en andere vleessoorten tot wijn en meel, van brood, koekjes en jam tot verse groente en fruit dat net geoogst is. Er is ook een hoekje voor delicatessen uit de rest van de regio Lombardije.

Mercato Agricolo
Je boodschappenmand vullen met smaakvolle producten uit de omgeving van Milaan? Dat kan op de Mercato Agricolo, die elke woensdagmiddag wordt gehouden aan de Via Zumbrini. Hier vind je voor een zeer goede prijs de lekkerste en beste producten van het land, van groente en fruit tot brood, kaas, wijn en olijfolie.

Milaan_markt-biologisch

Mercatini Agricolo Artigianale
Een combinatie van biologische producten en kunst vind je elke woensdagmiddag in Villaggio Barona (Giardino di Via Zumbini) en elke donderdagmiddag aan de Via San Vittore. Van mooie stoffen tot bijzondere lampen, van kunstige voorwerpen tot kleine meubels Ė alles is handgemaakt.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.