milaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-duomocastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-arce-pace

Antiek langs de Navigli

Elke laatste zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) wordt er een antiekmarkt gehouden langs de oudste gracht van Milaan de Naviglio Grande. De markt is bijna twee kilometer lang en loopt van de Viale Gorizia tot de brug bij de Via Valenza. Het is heerlijk snuffelen langs het lint van kraampjes met antieke spullen in de Navigli in Milaan!

Er komen elke keer bijna 400 antiquairs naar de markt en op drukke marktdagen staat de teller soms wel op meer dan 150.000 bezoekers. De antiekmarkt in de Navigli is niet alleen uniek vanwege de locatie, maar ook vanwege het mooie aanbod dat je er vindt. In de Via Corsico en Via Paoli is vooral een groot aanbod van vintage-spulletjes van hoge kwaliteit te vinden. Van meubels en horloges tot speelgoed en oude radio’s, van boeken en prenten tot oude brillen en vazen.

Ook de kunstgalerietjes, ateliers, werkplaatsen en winkels in dit hippe en creatieve stukje Milaan zijn op de laatste zondag van de maand open. Je kunt rustig één van de poortjes binnengaan waarna je dan op een binnenplaatsje belandt van één van de bekende "case di ringhiera", die Milaan rijk is. Onderin zo'n "casa di ringhiera", een soort ballustrade flat, zijn de ateliers en boetiekjes gevestigd en rondom de binnenplaats liggen, verspreid over twee of drie verdiepingen oude arbeiderswoninkjes. Hier woonden in de vorige eeuw in éénkamerappartementjes de arbeiders die werkzaam waren aan de Navigli of in de scheepvaart. Nu zijn veel van deze appartementen gerenoveerd en samengetrokken tot een grotere woonruimte en is het onder de Milanezen een zeer populaire en trendy woonbestemming geworden.

Nog een markt
El Mercatel su la Martesana
is een andere markt aan de oevers van een van de Milanese kanalen. Dit keer langs het Naviglio Martesana, dat ook wel Naviglio Piccolo wordt genoemd. De markt wordt gehouden op het stuk langs de Naviglio Martesana dat loopt van de Via Melchiore Gioia tot aan het park van de "Cassina De'Pomm". Elke eerste en derde zondag van maart, april, mei, juni, september en oktober kun je op deze markt heerlijk rondkijken bij een klein aantal kraampjes met antiek, tweedehands spullen, curiosa, oude boeken, kunst en bloemen. Iedere tweede zondag van deze maanden ontpopt de Naviglio Piccolo zich als het "Montmartre su la Martesana". Op deze dag vind je hier geen curiosa of snuisterijen maar schilderijen en andere kunstwerken die door kunstenaars uit de wijk gemaakt zijn.

De Mercatel su la Martesana kenmerkt zich vooral door de gemoedelijke sfeer en zijn niet-commerciële karakter. De opbrengst van de verkochte artikelen is vaak bestemd voor een goed doel of voor de ontwikkeling en instandhouding van de wijk.

Milaan_markten--Naviglg.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan