milaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomodom-milaanmilaan-duomo

Snel en smakelijk lunchen bij Princi

Op verschillende locaties in het centrum van Milaan vind je een Princi. Princi is een bakkerijketen die steeds meer vestigingen krijgt in Milaan, maar ook in het buitenland. Je kunt er terecht voor een vers belegd broodje uit het vuistje, maar je kunt er ook een hapje eten of koffie drinken. Vanuit diverse vitrines staren de meest verrukkelijk lekkernijen je verleidelijk aan en probeer daar maar eens weerstand aan te bieden. Van zoete croissants met allerlei vullingen tot hartige focaccia's met heerlijke toppings en gevulde broden.

Rocco Princi
De oprichter van de bakkerijketen is Rocco Princi. Rocco woonde als kleine jongen in een klein dorpje in Calabrië. Zijn oma leerde hem hoe en waar je het beste en meest verse fruit en groente kon verzamelen en ze wees Rocco op de rijkdommen van de natuur. Ze liet hem kennismaken met de beste slagers en leerde hem hoe hij eerste klas kazen en vleeswaren kon herkennen.  Toen Rocco op een dag stage ging lopen in de plaatselijke bakkerij was zijn liefde voor de kunst van het broodbakken geboren.

Milaan_princi-pizza

Zijn passie voor versheid en kwaliteit van de ingrediënten tezamen met zijn liefde voor het vakmanschap van de broodbakkunst zijn niet onopgemerkt gebleven in Milaan. In 1985 begon Rocco brood te bakken in Milaan, maar alleen op de ouderwetse manier, op de hand, want voor hem bestond er geen andere manier. Zijn motto is "brood is mijn ware liefde, Milaan is mijn muze". Milaan is een constante bron van inspiratie en energie voor hem, vandaar zijn keuze zich in Milaan te vestigen.

In zijn eerste bakkerij op Piazzale Istria werkte hij het eerste jaar keihard en zijn concept sloeg in als een bom bij de Milanezen. In 1986 breidde hij zijn aanbod uit en voorzag zijn bakkerij van een espressobar, zodat zijn klanten van een verse croissant met koffie konden genieten.

Milaan_princi

Ingrediënten
Rocco is geobsedeerd door de perfectie van de ingrediënten die hij gebruikt. Hij reist heel Italië af naar bevriende boeren, kaasmakers en slagers die op ambachtelijke wijze produceren en Rocco neemt met minder geen genoegen. Hij keurt, proeft, ruikt en selecteert alle ingrediënten met zorg en dat proef je. In de bakkerijen is hij een strenge 'dirigent', zoals hij zichzelf noemt als operaliefhebber en je zult hem zelden zien lachen tijdens zijn werk. Maar het resultaat is er naar!

Vestigingen in Milaan
Je vindt vestigingen van Princi op de volgende locaties in Milaan:
Via Speronari, 6
Largo La Foppa, 2
Via Ponte Vetero, 10
Piazza XXV Aprile, 5
Corso Venezia, 21
Piazza Cordusio 3

Verder zijn er vestigingen van Princi in Seattle, New York, Shanghai, Londen en Chicago.

Milaan_princi

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan