milaan-arce-pacemilaan-duomodom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempione

De kinderkolonie - Manuela Piemonte

De kinderkolonie van de in Milaan geboren Manuela Piemonte (1978) gaat over drie zusjes in een Italiaans jeugdkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze historische roman beschrijft een onbekende pagina in de Italiaanse geschiedenis.

Milaan_Boeken_De_kinderkolonie_Manuela_PiemonteDe zusjes Sara, Angela en Margherita groeien op in de jaren dertig in een gelukkig gezin. Ze wonen in de Italiaanse kolonie LibiŽ. Op bevel van Mussolini worden begin 1940 dertienduizend kinderen uit LibiŽ Ďuitgenodigdí om in de zomervakantie hun moederland ItaliŽ te leren kennen. Ook de zusjes worden vol verwachting door hun ouders op de boot gezet.

Ze komen echter terecht in een fascistisch jeugdkamp aan de kust van Toscane, waar ijzeren discipline en terreur regeren. Sara, de oudste, raakt onder de indruk van de propaganda. Angela ziet haar veranderen en gaat in verzet, en de jongste, Margherita van amper vijf, sluit zich van de buitenwereld af. Uiteindelijk is er nog maar ťťn uitweg: samen ontsnappen, met gevaar voor eigen levenÖ

Manuela Piemonte (Milaan, 1978) studeerde Latijns-Amerikaanse literatuur aan de universiteit La Sapienze in Rome. Ze is scenarioschrijver en redacteur. Daarnaast werkt ze als vertaler Spaans en Engels en schrijft ze voor verschillende tijdschriften. In 2013 won ze de Subway Literature Award en ze was in 2016 finalist als scenarioschrijver voor de Premio Solinas. De kinderkolonie is haar debuutroman.

In de pers:


De kinderkolonie
Manuela Piemonte
Ambo|Anthos, 2021
ISBN 9789026351044
Ä22,50 (paperback)
Ä12,99 (ebook)†
Ä14,99 (luisterboek)

Bestel De kinderkolonie bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan