castello-sforzesco-milaanmilaan-duomodom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomo

Het huis Gucci - Het waargebeurde verhaal over moord en glamour

Milaan. Het huis Gucci van Sara Gay is het adembenemende en waargebeurde verhaal van de opkomst, ondergang en wederopstanding van de Gucci-dynastie. Het geeft een unieke inkijk in de nietsontziende wereld van fashion.

Milaan_Boeken_Het_huis_Gucci_Sara_Gay_FordenMilaan, 1995. Op een vroege voorjaarsochtend wordt Maurizio Gucci, een van de machtigste modekoningen van zijn tijd, met enkele pistoolschoten gedood. Was het een crime passionnel door zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani? Aasde ze op zijn vermogen? Zat zij er überhaupt achter?

Het huis Gucci is het adembenemende verhaal van de opkomst, ondergang en wederopstanding van de Gucci-dynastie – van een leeratelier in Florence tot een van de invloedrijkste modemerken in Milaan. Een verhaal over sterke familiebanden, arbeidsethos en uiteindelijk een leven van overvloed, waarmee Forden niet alleen de passie, maar ook de kwetsbaarheden van de Gucci-familie blootlegt.

In de pers:
‘Een onvergetelijke kroniek over de opkomst en ondergang van een familie-imperium. Ze maken het zelfs bonter dan de Borgia’s. Aan de bekende mix van liefde, jaloezie en hebzucht voegen zij belastingontduiking, bigamie en, ja, zelfs moord toe.’ – The Wall Street Journal

Het huis Gucci
Sara Gay Forden
Ambo|Anthos, 2022
ISBN 9789026357459 
€ 23,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)
€ 14,99 (luisterboek)

Bestel Het huis Gucci bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan