milaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionedom-milaanmilaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

De bijbel van de Italiaanse keuken

De Bijbel van de Italiaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Het bevat meer dan 200 recepten, zowel klassieke als moderne receptuur. Alle regio’s komen aan bod, dus ook Lombardia, waarvan Milaan de hoofdstad is. Met heldere how-to’s van basistechnieken en duidelijke uitleg van onmisbaar keukengerei.  

Turijn_Boeken_Bijbel_Italiaanse_Keuken_Maud_MoodyIn De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna, en maak ‘dameszoentjes’, Piëmontse (hoofdstad Turijn) hazelnootkoekjes. 

Lombardia, met hoofdstad Milaan, is een dynamische, chique en rijke streek. Tevens de bakermat van een paar van Italië's beroemdste gerechten zoals zacht gegaarde kalfsschenkel Ossobuco alla Milanese en risotto met saffraan en benmerg. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
Maud Moody, Ina Bogaerts en Leonardo Pacenti 
Uitgeverij Carrera, 2019
ISBN 9789048844906
€30,99 (hardcover)
€ 9,99 (ebook)

Bestel de Bijbel van de Italiaanse keuken bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan