milaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomodom-milaanmilaan-piazza-duomo

Universalis - De geheimen van Leonardo da Vinci

1493. Onder het bewind van Ludovico de Moor beleeft het machtige Milaan een renaissance. Leonardo da Vinci is de beroemdste inwoner van de stad en zijn bekendheid reikt tot ver over de Alpen.†

Milaan_Boeken_Universalis_Marco_MalvaldiKoning Karel VIII van Frankrijk stuurt twee ambassadeurs naar Milaan om Leonardo een geheime opdracht te overhandigen. Ondanks zijn loyaliteit aan de stad is Leonardo geÔntrigeerd, en al snel staan de eerste schetsen voor een uniek project op papier.

Dan wordt op de binnenplaats van Castello Sforzesco het lichaam van een man aangetroffen. Hoewel er geen sporen van geweld te zien zijn is de man duidelijk vermoord. Leonardo krijgt de opdracht om het raadsel op te lossen, maar kan niet vermoeden welke levensgevaarlijke wending zijn zoektocht zal nemen.

Marco Malvaldi weeft op grandioze wijze taal, wetenschap, geschiedenis en misdaad samen tot een ingenieuze en onvoorspelbare thriller. Universalis is een adembenemende reis door de tijd en geeft een uniek beeld van een man die worstelt met de fragiliteit en grootsheid van de mens.

Marco Malvaldi (1974) is opgeleid tot chemicus en is de auteur van de zeer succesvolle historische thrillerserie BarLume. Universalis is een grote bestseller in ItaliŽ. Marco Malvaldi werkte korte tijd in Groningen, en woont inmiddels met zijn gezin in Noord-ItaliŽ.†

Universalis - De geheimen van Leonardo da Vinci
Marco Malvadi
Cargo, 2020
Ä19,99 (paperback)
Ä 9,99 (ebook)

Bestel Universalis bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.