dom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacemilaan-duomomilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaan

IJssalon Il Massimo del Gelato

Een ijssalon in Milaan die absoluut de moeite waard is om te vermelden is 'Il Massimo del Gelato'. Het is zonder meer één van de beste ijssalons van Milaan en op het raam prijken diverse Tripadvisor-stickers en verklaringen van het IJsmakersgilde uit Lombardije dat het hier om de beste ijssalon van Lombardije gaat. Of dat daadwerkelijk zo is, is aan jou om te beoordelen.

Massimo
Massimo Travani, Milanees in hart en nieren, begint zijn ijssalon in 2001 samen met zijn vrouw in de Via Ludovico Castelvetro 18. Het is een straatje dat wat achteraf ligt, maar de ijsliefhebber weet zijn gelateria al jarenlang te vinden. De naam van de gelateria is een leuke combinatie van zijn voornaam en de kwaliteit waar zijn ijs voor staat. Waar collega-ijsmakers steeds zoeken naar nieuwe en verrassende smaken, stort Massimo zich op bestaande smaken en verbetert en verfijnt ze. 

Chocolade-ijs 
Zo maakt hij bijvoorbeeld meer dan 10 soorten chocolade-ijs! Zijn assortiment gaat van wit chocolade-ijs tot 95% chocolade-ijs en daartussen ligt nog een heel gamma aan andere soorten chocolade-ijs. Wat dacht je van chocolade-ijs met goud of groene peper? Een waar Eldorado voor de chocoladeliefhebber dus. 

Waar bij Massimo vooral aandacht aan wordt geschonken, is de kwaliteit van de ingrediënten. Alles moet vers zijn en van de hoogste kwaliteit. En dat proef je ook! Naast het smeuïge ijs op basis van volle melk en eieren (Italiaans ijs is per definitie géén roomijs), maakt hij meer dan heerlijk sorbetijs. Waterijs op basis van verse vruchtensappen en suiker.

Rijen
Dat het echt de moeite loont een ijsje bij "Il Massimo del gelato" te halen, zie je wel aan de rijen Milanezen die de moeite nemen in de rij te gaan staan voor een ijsje. Gelukkig gaat het razendsnel en hoef je niet lang op je beurt te wachten. Ben je eenmaal aan de beurt dan is het maken van een keuze vaak veel tijdrovender. 

Een leuke anekdote is te vertellen over de manier waarop de Milanezen hier hun felbegeerde ijsje halen. Uiteraard staat de straat waarin zich de gelateria bevindt altijd vol met geparkeerde auto's. Milaan zou Milaan niet zijn als je er zonder problemen kon parkeren. Gelukkig vormt dit geen enkele belemmering, want de Milanees parkeert zijn auto rustig dubbel of driedubbel, laat de knipperlichten branden, rent zijn auto uit, gaat in de rij staan en keert even later terug met het ijsje om vervolgens weer weg te rijden. Het stoort niemand want iedereen doet het! Tip: zoek toch maar even een gewone parkeerplaats. Mocht je nog meer anekdotes en verhalen over Milaan willen lezen, dan kan dat op de blog Ciaomilaan.
Gelateria "Il Massimo del Gelato"
Via Ludovico Castelvetro 18, Milaan
Piazza Risorgimento, hoek Via Pisacane
Geopend: dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 00.00 uur

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan