dom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-arce-pace

Nationale feestdagen in ItaliŽ

Op de belangrijkste Italiaanse feestdagen zijn de meeste musea en winkels in Milaan gesloten. Houd hier tijdens het plannen van je reis rekening mee, zodat je niet onverwacht voor een dichte deur staat!

Feestdagen die in heel Italie worden gevierd:

*1 januari - Nieuwjaarsdag
*maart/april - Pasen
*25 april - Bevrijdingsdag
*1 mei - Dag van de Arbeid
*2 juni - Dag van de Republiek
*15 augustus - Ferragosto / Maria ten Hemelopneming
*1 november - Allerheiligen
*8 december - Maria Onbevlekte Ontvangenis
*24 december - Vigilia / Kerstavond
*25 december - Eerste Kerstdag
In tegenstelling tot in Nederland is Tweede Kerstdag, net als Tweede Paasdag,†geen officiele feestdag in ItaliŽ. Wel trekken veel Italianen er dan op uit om familie te bezoeken of een dagje de bergen in te trekken, maar veel winkels en musea zijn gewoon open. Ook Hemelvaart en Pinksteren worden in Italie lang niet zo groot gevierd als hier.

Op de Dag van de Arbeid hebben de meeste Milanezen vrij. De scholen en kantoren in Milaan zijn gesloten en iedereen viert het feit dat er even niet gewerkt hoeft te worden.

In augustus, als Milaan toch al langzaam leger raakt vanwege de enorme hitte, kijkt elke inwoner van de stad reikhalzend uit naar Ferragosto, het feest van Maria ten Hemelopneming. Niet alleen vanwege het feest zelf, dat vooral wordt gevierd met een urenlange lunch met vrienden en familie, maar vooral omdat deze dag het startsein van de zomervakantie is. De laatste twee weken van augustus is Milaan dan ook uitgestorven; alle Milanezen zijn dan gevlucht naar het strand of de bergen om af te koelen van de hete weken in de stad.

Begin december staat Milaan al in het teken van Kerstmis, met de Fiera degli Oh Bej Oh Bej, de decembermarkt die rond 7 december, de feestdag van Sant'Ambrogio, wordt gehouden. Dit is tevens de aftrap van het muzikale seizoen in La Scala.

Voor de Italiaan begint het kerstfeest op kerstavond, met een diner dat alleen maar uit vis bestaat. Er wordt enorm uitgepakt met cadeaus, het kan niet duur en groot genoeg. Op Eerste Kerstdag is het tijd voor een bezoek aan de kerk en een uitgebreide lunch, die de rest van de dag duurt. Tweede Kerstdag wordt zoals gezegd niet echt gevierd, al maken veel Italianen van deze dag gebruik om bij te komen van de culinaire uitspattingen van de dagen ervoor!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan