milaan-duomodom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

De 10 beste aperitivo bars in Milaan

Hieronder tippen wij de beste en leukste aperitivo bars in Milaan. Niet alleen de locatie is vaak leuk maar de drankjes en hapjes zijn er van uitstekende kwaliteit. Van de wijk Duomo tot Navigli, van de trendy wijk Brera tot de moderne buurt Porta Romana, we hebben prijzen en adressen voor je op een rijtje gezet.

Da oTTo
Italiaanse werkelijkheid in het Chinatown van Milaan, in Via Paolo Sarpi. Het is een selfservice bar met een rijke keuze aan wijnen en biologisch bieren. Je hebt keuze uit acht verschillende kaas/vlees-plankjes, brunches tijdens het weekend en zoete en zoute hapjes. Alles wordt vers bereid en is van de beste kwaliteit.
Adres: Via Paolo Sarpi 8
Gem. prijs: 15 euro
Specialiteit: de plankjes en huisgemaakte gehaktballetjes

Milaan_da-otto-aperitivo

Cantine Isola
Ook deze bar zit in de Via Paolo Sarpi en is een populaire plek voor de buurtbewoners. Het is een gezellige plek waar het bijna lijkt of de wijnflessen de gasten omhelzen. Gezien de beperkte afmetingen van de bar, moet je ervan uitgaan dat je je drankje staand moet nuttigen en de lekkere hapjes aan de bar moet uitkiezen. Je hebt keuze uit diverse soorten brusschetta's, kazen, crostini en nog vele andere hapjes.
Adres: via Paolo Sarpi 30
Gem. prijs: 12 euro
Specialiteit: gemengde brusschetta's

Milaan_cantine-isola

Rebelot
Dit is een bar in de wijk Navigli die een beetje anders oogt dan gewoonlijk. Het is er veel minder druk en er wordt geen "happy hour" gehouden. De gemiddelde leeftijd van de gasten ligt hier wat hoger. Door de exclusiviteit van de bar betaal je er wat meer, maar als je van bistrots en tapas houdt, dan is dit een geweldige plek! Je hebt er keuze uit verschillende soorten tapas, kaas- en vlees-plankjes, exclusieve cocktails en ze hebben een enorme nationale en internationale wijnkaart. 
Adres: Ripa di Porta Ticinese, 55
Gem. prijs: 15 tot 20 euro
Specialiteit: tapas

Milaan_rebelot

Mag Café
Ook deze bar is niet groot en heeft maar een beperkt aantal zitplaatsen, hoewel je er in de zomer ook buiten kunt zitten. Zo op het oog lijkt het een beetje een laboratorium waar men experimenten uitvoert met drank. De hapjes bestaan voornamelijk uit vleeswaren, kazen, grissini en rauwkost, maar de echte specialiteit is hier de cocktail; gepersonaliseerd, pittig en uniek. Het is aan te bevelen hier te reserveren.
Adres: Ripa di Porta Ticinese, 43
Gem. prijs: 8 euro
Specialiteit: de cocktails en rauwkost

Milaan_mag-cafe

Tom
Deze bar is heel modern ingericht, kijk vooral eens naar de lampen die uit het plafond lijken te vallen. De buurt, Ticinese, waar deze bar ligt is vooral populair bij de Milanese jongeren. Hier kan het aperitivo met gemak de avondmaaltijd vervangen. Je krijgt er gefrituurde panzerotti, een soort dichtgevouwen pizzaatjes, nachos met guacamole, olijven en vleeswaren. De cocktails hebben ook hier een persoonlijke touch. 
Adres: Via Molino delle Armi hoek Via della Chiusa
Gem. prijs: 12,50 euro
Specialiteit: gefrituurde panzerotti

Milaan_tom

Terrazza Triennale "Osteria con vista"
Deze osteria, meer dan een bar eigenlijk, ligt zeer centraal en je hebt er een prachtig uitzicht. In de keuken van de osteria zwaait de bekende Milanese sterrenkok Stefano Cerveni de scepter. Ondanks dit feit en de locatie is de prijs zeer redelijk. De hapjeskeuze is er iets minder uitgebreid, maar wel uitstekend van kwaliteit.
Adres: Viale Emilio Alemagna, 6
Gem. prijs: 14 euro Specialiteit: cocktails

Milaan_terrazza-triennale

Bar Martini Dolce&Gabbana
Midden in het centrum van Milaan, in de buurt van San Babila, vind je deze uiterst luxe en gezellige bar. Het is een plaats waar je even de dagelijks stress en sleur kunt vergeten. De gasten kunnen er het hele jaar door in de tuin zitten en het heerlijke "fingerfood" proeven. De inmenging van de stylisten Dolce & Gabbana is ook duidelijk merkbaar in de keuze van het eten, die overwegend Siciliaans is.
Adres: Corso Venezia, 15
Gem. prijs: 13 euro
Specialiteit: fingerfood 

Milaan_bar-martini

Radetzky café
We hebben het hier over een heus instituut in de stad Milaan. Het is de ontmoetingsplaats van de "rich and famous". Je ziet er schrijvers, modellen, zakenmensen maar ook de gewone Milanees. Je kunt er een heerlijk drankje krijgen met verrukkelijke verse focaccia, verse frites en nog veel meer lekkers ligt er uitgestald op de bar. De keuze aan drankjes en wijnen is eindeloos.
Adres: Corso Garibaldi, 105
Gem. prijs: 10 euro
Specialiteit: focaccia

Milaan_radetzky-cafe

Santeria Social Club
Een gezellige innovatieve bar voor iedereen die gezellig bij elkaar wil zijn, van leuk gezelschap wil genieten en van muziek houdt. Soms worden er optredens met live-muziek georganiseerd of een theatervoorstelling. De keuze aan wijnen is beperkt, maar de keuze aan bieren en cocktails is zeer ruim. De hapjes zijn redelijk traditioneel en eenvoudig.
Adres: Viale Toscana, 31
Gem. prijs: 6,5 euro
Specialiteit: aperitivo all'italiana

Milaan_santeria-social-club

Lacerba
In de wijk Porta Romana is de jeugdige, hippe bar Lacerba één van de meest drukbezochte gelegenheden. In deze bar zit je aan een tafeltje waar het aperitivo geserveerd wordt van 18.30 uur tot 22.00 uur. Je kunt hier alcoholische en niet alcoholische versnaperingen bestellen die geserveerd worden met gefrituurde hapjes, focaccia, tramezzini (stukjes belegde sandwich), kaas- en vlees-plankjes en verschillende vleeswaren. Een leuke aperitivo bar in een nieuwe moderne wijk.
Adres: Via Orti, 4
Gem. prijs: 8 euro
Specialiteit: gefrituurde hapjes

Milaan_lacerba-aperitivo

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan