castello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pacedom-milaanmilaan-duomomilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempione

Terrazza Aperol

De coolste plek voor een aperitivo in Milaan! Niet alleen vanwege de perfecte Aperol Spritz, maar vooral vanwege het uitzicht op de imposante Duomo!De entree van Terrazza Aperol in Milaan zit meteen naast de ingang van de indrukwekkende Galleria Vittorio Emanuele II, in het gebouw van de Autogrill Duomo store.

Milaan_drinken-terrazza-aperol-g.jpg

De locatie
Terrazza Aperol is gevestigd in het pand waar ooit de wereldvermaarde Bar Motta was gevestigd. Bar Motta was zo beroemd vanwege het interieur, ontworpen door Melchiorre Bega. Deze architect vermengde Italiaanse traditie met futuristische innovatie, wat de karakteristieke identiteit van de bar wereldwijd op de kaart zette. Drie generaties lang was Bar Motta het ontmoetingspunt in Milaan waar de upperclass, studenten, artiesten en schrijvers elkaar ontmoetten.

Het huidige ontwerp is van Antonio Piciulo, die zich liet inspireren door de ingrediŽnten van Aperol. Zo heeft de bar de vorm van een sinaasappelschil en komt de kleur oranje overal waar je maar kijkt terug. Terrazza Aperol is niet alleen een bar om een aperitivo te gebruiken maar je kunt er ook terecht voor een zakenlunch, een avond met vrienden of een dinertje.†

Milaan_terrazza-aperol

Aperol Spritz

De oorsprong van Aperol Spritz is niet echt bekend maar wel weet men dat hij uit Veneto komt, de regio met als hoofdstad VenetiŽ. Er zijn vele varianten van het 'originele' Spritzrecept in omloop. Zo bevat de ene Spritz witte wijn en bruisend bronwater en de andere prosecco en gewoon mineraalwater. Soms voegt men Campari toe en soms Aperol. Het hangt er een beetje vanaf waar je in ItaliŽ bent welke receptuur en welke verhoudingen er gebruikt worden.

Natuurlijk drink je bij Terrazza Aperol de perfecte Aperol Spritz: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en een scheut sodawater. Dit recept is in 2011 officieel geregistreerd en zo moet het bereid worden! Uiteindelijk beslist de barman toch echter de verhouding van de ingrediŽnten. Leuk om te weten is dat dat per plaats in ItaliŽ nogal eens kan verschillen. Zo kun je in Padua een flinke scheut Aperol verwachten, terwijl je in VenetiŽ of Treviso er nogal eens bekaaid af kunt komen. Dit aperitivo wordt inmiddels overal ter wereld geschonken en is ook populair in Nederland. Maar ben je geen Aperol-fan?

Uiteraard maken ze hier ook andere drankjes of cocktails voor je klaar, zowel alcoholisch als alcoholvrij. Ze zijn ook meesters in het creŽren van nieuwe spectaculaire cocktails en drinks. Hoe het ook zij, je krijgt je drankje geserveerd met heerlijke hapjes, kaas/vlees-plankjes en tot slot een onvergetelijke uitzicht op de Dom.†

Terrazza Aperol
Piazza Duomo, Milaan

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.