dom-milaanmilaan-parco-sempionemilaan-duomomilaan-piazza-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pace

Proeverij bij restaurant Sapori Solari

Restaurant Sapori Solari is een bijzonder restaurant in Milaan waarbij het water je alleen al bij het zien van het menu in de mond loopt. Het heeft namelijk geen echt menu maar een kaart met alleen maar proeverijen. Je bestelt een 'degustazione' (proeverij) en 'Italië' verschijnt op tafel.

In de kleine bistrot is het absoluut noodzakelijk om van tevoren te reserveren want er zijn maar weinig tafeltjes en de 'keuken' bij Sapori Solari is slechts een koelvitrine met toog. Toch is dit één van de beste restaurants van Milaan.

Milaan_sapori-solari-restaurant

Filosofie
Persoonlijke benadering van de gast en een goed verhaal over de geserveerde producten is de sleutel van het succes van de jonge eigenaren van Sapori Solari. Er worden schotels geserveerd met vlees en vleeswaren, kazen en vis. Alle schotels gaan vergezeld van diverse broodsoorten en rauwe groenten met dips.  

Wat je ook kiest, vlees, kaas of vis of een combinatie van deze proeverijtjes, alle producten zijn zelf ingekocht en achter ieder product schuilt een traditie met een verhaal. Vol enthousiasme vertellen de obers, hetzij in het Italiaans, hetzij in het Engels, het verhaal achter de carpaccio of kaas en hoe en waar ze gemaakt zijn. De gangen waarin de plankjes geserveerd worden zijn zeer vernuftig opgebouwd zodat iedere smaak ten volste tot zijn recht komt. Een delicate eendencarpaccio valt niet weg omdat je eerst een stevige, pittige knoflooksalami gegeten hebt. 

Milaan_sappori-solari

Twee vestigingen 
De eerste vestiging is gevestigd in de Via S. Anguissola 54 in de buitenwijk Bande Nere, te bereiken met de rode metrolijn 1. Deze salumeria bistrot is vrij klein en gezien het succes van het concept is besloten een tweede vestiging te openen iets meer in het centrum van Milaan. Deze tweede locatie werd realiteit in de Via Stoppani 11 en werd een cocktail bistrot genoemd. In beide restaurants is het menu hetzelfde maar Sapori Solari in de Via Stoppani beschikt tevens over een cocktailbar. 

Naast bovengenoemde proeverijen worden tevens diverse taglieri, plankjes, geserveerd en tartare di carne, gehakt rauw vlees van bijvoorbeeld het Chianina-rund, van paard of van rauwe vis. Ook moet hier weer vermeld worden dat ze alles zelf ter plekke gaan proeven en naar Milaan halen. Een absolute aanrader dit restaurant! Het restaurant beschikt ook over een uitgebreide wijnkaart. 

Milaan_sappori-solari-restaurant

Sapori Solari, Salumeria Bistrot 
Via Anguissola 54, Milaan

Geopend: dagelijks van 12.30 uur tot 15.00 uur en van 19.30 uur tot 23.30 uur . Zondagmiddag gesloten.
Bereikbaarheid: Rode metrolijn 1, halte Bande Nere

Sapori Solari, Cocktail Bistrot
Via Stoppani 11, Milaan

Geopend: van maandag t/m zaterdag van 12.30 uur tot 15.00 uur en van 19.30 uur tot 23.30 uur
De bar is geopend van 18.30 uur tot 1.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur.

Milaan_sapori-solari

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.