milaan-piazza-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-duomomilaan-parco-sempione

Biologisch restaurant Rataną

Biologisch restaurant Rataną in Milaan werkt met zorgvuldig geselecteerde producten die veelal lokaal worden geproduceerd. Rataną is gevestigd in een voormalig stationsgebouw in de wijk Porta Nuova Garibaldi, bekend van de winkelstraat Corso Como en de vele hippe modewinkels.

Milaan_diner-ratanaHet restaurant heeft een strakke inrichting met design lampen en stoelen. Rataną is vernoemd naar een priester uit het begin van de twintigste eeuw die mensen genas met kruiden uit zijn eigen tuin. Chef Cesare Battista denkt ook aan de gezondheid van zijn gasten en bereidt vooral lichte gerechten, typisch voor Milaan en Lombardije.

Veel gasten komen hier ook voor een aperitivo vergezeld van heerlijke kleine hapjes (i rubbit). Ook de mondeghini, balletjes van verschillende soorten vlees, zijn een aanrader. Risotto met ossobuco of met pompoen is aan te bevelen als primo. Vleesliefhebbers moeten zeker de bollito di guanciale (varkensspek) proberen.

Ratana heeft ook een indrukwekkende collectie heerlijke wijnen, zoals je kunt zien aan de wandrekken met flessen, voornamelijk uit Lombardije, aangevuld met de beste wijnen uit Piemonte. Let op: het restaurant is van juni tot september in het weekend gesloten.

Rataną
Via de Castilla 28, Milaan

Milaan_diner-ratana-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan