milaan-arce-pacemilaan-parco-sempionedom-milaancastello-sforzesco-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-duomo

Expositie Marc Chagall

Locatie: Mudec, Milaan

In het Mudec in Milaan kun je genieten van een tentoonstelling met meer dan honderd werken van Marc Chagall. De tentoonstelling, samengesteld door het Israel Museum in Jeruzalem, benadert het werk van Marc Chagall vanuit een nieuw gezichtspunt en plaatst het in de context van zijn culturele achtergrond, dankzij de buitengewone collectie in het Israel Museum. De werken zijn grotendeels gedoneerd door vrienden en familie van Chagall, met veel grafische werken en illustraties van zijn hand.

Milaan_CHAGALL_Mudec

De tentoonstelling schetst enkele fundamentele thema's van het leven en de productie van Marc Chagall: van de wortels in zijn geboorteland Vitebsk (nu Wit-Rusland), met liefde en nostalgie beschreven in de serie Ma vie, tot de ontmoeting met zijn geliefde vrouw Bella Rosenfeld, van wie hij de boeken Burning Lights en First Encounter illustreerde, gewijd aan de herinneringen aan Bella's leven in de joodse gemeenschap, verschenen na de vroegtijdige dood van de vrouw en waarvan de originele tekeningen te zien zijn.

Je ziet ook de kunstenaar die de Bijbel illustreert en zo het ontbreken van een joodse traditie in de beeldende kunst wil verhelpen; en ook de originele moderne schilder die, door het gebruik van christelijke iconografie, rouwt om het lot van het Joodse volk in zijn eeuw. Tot slot is er een selectie van rituele voorwerpen die gebruikt worden bij de religieuze ceremonies van de joodse gemeenschappen en die vaak worden afgebeeld in de werken van Chagall.

Marc Chagall – Una storia di due mondi
16 maart - 31 juli 2022
Mudec, Milaan

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.