milaan-piazza-duomomilaan-duomomilaan-parco-sempionemilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaandom-milaan

Gaugain, Matisse, Chagall

Locatie: Museo Diocesano, Milaan

Gauguin, Chagall en Matisse zijn de hoofdpersonen in de tentoonstelling "De Passie in de Franse kunst" afkomstig uit de verzameling Hedendaagse Kunst van de Vaticaanse Musea in Rome. Er zijn in het Diocesaan Museum in Milaan ongeveer twintig kunstwerken bijeen gebracht van deze schilders, maar ook van Auguste Rodin, Maurice Dennis, Georges Rouault en andere schilders actief in de periode rond de eeuwwisseling 1800/1900. 

Milaan_chagall

De tentoonstelling is verdeeld over een viertal ruimten waarin het thema "De Passie" de rode draad is. De toeschouwer wordt meegevoerd langs het leven van Jezus Christus; van de geboorte tot de wederopstanding. Iedere ruimte is gewijd aan een bepaald thema. In de eerste zaal is de Heilige Maagd en het Kind Jezus het thema, waar onder andere werken van Matisse en Fouijita te zien zijn.

In de tweede zaal wordt Het leven van Jezus Christus belicht aan de hand van een aantal meesterwerken terwijl in de derde ruimte Het lijden van Jezus aan het Kruis centraal staat, met werken van Chagall, Fautrier en Matisse. De vierde zaal is gewijd aan de Wederopstanding van Jezus Christus. Hier staat het grote drieluik "La Veronica" van Desvalličres centraal.

Milaan_chagall

Deze tentoonstelling die tot 17 mei duurt is dagelijks geopend van 10 uur tot 18 uur en op maandag gesloten. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. 

Gauguin, Matisse, Chagall. La Passion nell'Arte Francese dai Musei Vaticani
Museo Diocesano, 
Piazza Sant'Eustorgio 3, Milaan
21 februari - 17 mei 2020

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan