milaan-arce-pacemilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionecastello-sforzesco-milaanmilaan-duomodom-milaan

Gratis rondleiding Casa Boschi di Stefano

Locatie: Casa Boschi di Stefano, Milaan

Tot 6 juni 2020 kun je gratis één van de vier unieke casa museo van Milaan bezoeken. Een casa museo, letterlijk museumhuis, is een voormalig woonhuis waarin bijzondere Milanezen gewoond hebben, die als laatste wens hadden "hun huis in oude glorie herstellen en open te stellen voor het publiek".

In Casa Boschi di Stefano woonde rond de jaren '30 van de vorige eeuw het echtpaar Antonio en Marieda Boschi di Stefano. Zij was een zeer talentvolle keramiste en hij was een verwoed kunstverzamelaar. In de elf expositieruimtes, die vroeger de woon- en slaapverblijven waren, zijn ruim driehonderd van de tweeduizend verzamelde werken bijeengebracht. Gekozen is voor de kwalitatief meest hoogwaardige kunstwerken waarbij ook gekeken is naar de chronologie van de werken.

Milaan_casa-boschi

Vrijwilligers van het Casa Museo Boschi di Stefano geven iedere eerste en derde zaterdag van de maand gratis een rondleiding door het huis en je zult versteld staan van de rijkdom en weelde waarin het tweetal in de vorige eeuw leefde. Er hangen onder andere kunstwerken van Morandi, de Pisis, Carrà en Sirioni. Ook de meubelen, die niet allemaal in het oorspronkelijke woonhuis stonden, zijn zeker de moeite waard. Uitgebreidere informatie vind je op onze speciale pagina gewijd aan dit casa museo.

De gratis rondleidingen zijn iedere eerste en derde zondag van de maand om 10.30 uur. Het museumhuis Boschi Di Stefano is bereikbaar met de rode metro, MM1, metrohalte Lima. Locatie: Casa Boschi di Stefano, Via Giorgio Jan 15, Milaan.

Milaan_casa-boschi

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan