castello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacemilaan-parco-sempionemilaan-duomo

Expositie Adriana Bisi Fabbri

Locatie: Museo del Novecento, Milaan

Tot 8 maart 2020 kun je in het Museo del Novecento in Milaan de tentoonstelling "Intelligenza non ha sesso. Adriana Bisi Fabbri e la rete delle arti (1900-1918)" bezoeken. Deze expositie gaat met name over de artistieke activiteiten en het leven van Adriana Bisi. De kunstenares, schilderes (1881-1918) was volledig autodidact en beschouwde zichzelf in alle opzichten een kunstenares. Ze was geļnteresseerd in iedere techniek of vorm van kunst die haar pad kruiste en haar echtgenoot de schrijver Giannetto Bisi (1881-1919) steunde haar artistieke carriėre gedurende haar hele leven.

Milaan_adriana-bisi-fabbri

De expositie is opgesplitst in drie delen; het leven van Adriana Bisi Fabbri, de passionele relatie met haar echtgenoot Giannetto en het grote netwerk aan intellectuele en artistieke contacten dat het stel onderhield gedurende de eerste twintig jaar van de vorige eeuw. Meer dan tweehonderd kunstwerken waaronder tekeningen, schetsen, grafische materiaal en documentaires schetsen een deel van het intellectuele leven rond de eeuwwisseling van de vorige eeuw.

Milaan_adriana-bisi-fabbri

Geopend: Maandag van 14.30 uur tot 19.30 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur en donderdag en zaterdag van 9.30 uur tot 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Intelligenza non ha sesso - Adriana Bisi Fabbri
Museo del Novecento, Milaan
3 december 2019 - 8 maart 2020

Milaan_adriana-bisi-fabbri

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.