milaan-parco-sempionemilaan-piazza-duomomilaan-arce-pacecastello-sforzesco-milaandom-milaanmilaan-duomo

Antonio Canova - de ideale gezichten

Locatie: Galleria d'Arte Moderna, Milaan

Tot 18 februari 2020 is in de GAM, Galleria d'Arte Moderna, in Milaan de tentoonstelling Canova, I volti ideali (de ideale gezichten) te bezoeken. Er zijn 24 beeldhouwwerken van Canova bijeengebracht, waarvan vijf nooit eerder tentoongesteld in Italië. De kunstwerken zijn afkomstig uit Italiaanse musea maar ook uit de Hermitage in Sint Petersburg, het J. Paul Getty Museum in Los Angeles, het Kimbell Art Museum in Fort Worth, het Musée des Beaux Arts in Lyon en het Musée Fabre in Montpellier.

Milaan_canova

Antonio Canova (1757-1822), oorspronkelijk afkomstig uit de regio Veneto, was één van de meest geliefde beeldhouwers rond de eeuwwisseling. Hij was niet alleen een veel gevraagd kunstenaar in Italië, maar werkte ook aan het hof van de Russische Tsaren, het Engelse hof en voor Napoleon. Zijn werk is classicistisch, een stijl waarbij vooral gekeken werd naar de klassieken. Hij probeerde niet zozeer een realiteit te creëren maar meer een ideaal.

Het GAM is geopend van dinsdag t/m zondag van 9.00 uur tot 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Milaan_canova

Milaan, bella città

Impressie van Milaan in Italie, met bezienswaardigheden als de Dom (Duomo), Scala, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele.