milaan-duomocastello-sforzesco-milaanmilaan-arce-pacemilaan-piazza-duomomilaan-parco-sempionedom-milaan

Het Terracotta-leger en de eerste Chinese keizer

Locatie: Fabbrica del Vapore, Milaan

Tot 5 april 2020 kun je in de Fabbrica del Vapore in Milaan een unieke tentoonstelling gaan bekijken. Het gaat niet om de originele exemplaren van het Terracotta-leger, maar om minutieuze kopieën die door middel van mallen met behulp van de originele beelden gemaakt zijn.

Milaan_terracotta

Het Terracotta-leger maakte onderdeel uit van het mausoleum van de eerste keizer Qin Shi Huang (260 vC-210 vC) en werd pas in 1974 ontdekt in de Chinese provincie Xi'An in oost-China. Sinds 1987 is de plaats waar het mausoleum gevonden werd, uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

De tentoonstelling omvat meer dan 300 objecten, waaronder meer dan 170 soldaten. Verder vind je er gebruiksvoorwerpen, karren en wapens; alles gevonden in de graftombe van deze keizer die meer dan 2.200 jaar geleden leefde. Hoewel het hier om kopieën gaat is de kwaliteit van de tentoongestelde objecten uitzonderlijk te noemen.

Milaan_terracotta-china

De Fabbrica del Vapore is dagelijks geopend van woensdag t/m maandag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt door de week 14,50 euro en in het weekend betaal je 16,50 euro.

Milaan_terracotta

Milano City

Mooie hyperlapse video van Milaan